30 Ocak 2016 Cumartesi

30.01.2016-Favori Vucut Nemlendiricileri

Merhabalar! Bugünkü yazımızda size en sevdiğimiz body lotionlarımızı yazmak istedik. Üçümüzün cildinin de birbirinden farklı olduğunu daha önce yazmıştık (kuru, yağlı ve normal). Vücut nemlendiricilerinde de tercihlerimiz birbirinden farklı oldu haliyle. Hemen tanıtmaya başlayalım.

Neutrogena Body Oil : Bu ürünü instagramda da paylaşmıştık daha önce. Kışın cildin aşırı kuruması ve genelde soğuk havada sıcak suyla banyo yapılması cildin nemini alıp götürüyor ve en yağlı ciltler bile nemlendiriciyi adeta süngerin suyu çekmesi gibi çekiyor.Dolayısıyla yoğun nemlendirmede yağlar daha çok tercih edilir oluyor. Bu yağ ise inanılmaz derecede yumuşatıyor, hemen emilip yağlı his bırakmıyor ve kokusu da çok güzel. Üstelik yağlarda çok az miktar bile yeterli olduğundan gramajı dolayısıyla da uzun süre kullanabileceğiniz bir ürün. Denemenizi tavsiye ederiz. Güncel fiyatı 29 TL.




Vaseline Body Spray: Üç farklı cilt, üç farklı aromada ürün çeşidi ve üçümzün favorisi de başka bir renk. Yaz kış severek kullandığımız kolay ve pratik bir ürün. Çabuk emiliyor ve yapısı ince gibi görünse de cildinizi nemlendirmesi gayet yeterli. Normal tüpteki Vaseline nemlendiriciler daha yoğun kıvamlı ancak biz body spray formda olanı daha çok sevdik. Güncel fiyatı 19 TL.


Excipial Hydro: Aslında bu normal bir nemlendirici değil. Hasarlı ciltler için genelde doktorların tavsiye ettiği bir ürün. İçerisinde %2 oranında cildi yumuşatan ajanlardan olan üre var. Cildinizin hasarlı olduğunu hissettiğiniz, ekstra hassaslaştığı dönemlerde inanılmaz güzel onarım ve nemlendirme sağlıyor. Ancak çok uzun süreli kullanımı üre içeriğinden dolayı önerilmiyor. Su içinde yağ emülsiyonu olan bu ürünün daha yoğun olan Excipial Lipo formu da var (yağ içinde su emülsiyonu olan formu). Sadece eczanelerde satılıyor. Güncel fiyatı 5 TL.



Kiehl’ s Creme de Corps Whipped: Kiehl’ s in enfes kokan, kuru ciltler için, yoğun kıvamlı ve hem yumuşaklık hem de parlaklık veren güzel nemlendiricisi. İçerisinde çırpılmış soya sütü ve bal var. Teninizde bıraktığı koku kesinlikle ağırlaşmıyor. Paraben ve silikon da içermiyor. İsterseniz lavanta ve greyfurt aromalı olanları da var ama bizim serideki favorimiz klasik olanı. Gramajı da fazla bir ürün. Güncel fiyatı 115 TL.



Kiehl’ s Superbly Restorative Body Lotion: Yine Kiehl’ s in sevdiğimiz bir nemlendiricisi. Yapısı creme de corps kadar yoğun değil ancak verdiği nem gayet güzel. Fastan gelen argan yağı ve argan yaprağı özleri içeriyor. Cildi onarması için antioksidan ve esansiyel yağ asitleri içeriyor. Özellikle yazın hafif yapısı ve güneşteni terleyince oluşan tuzlardan ve ultraviyoleden zarar gören cildin toparlanmasına çok yardımcı oluyor. Güncel fiyatı 200 mlsinin 125 TL, 500 mlsinin 205 TL.



Organix Argan Oil Morocco Hair Butter: Hem saça hem de vücuda uygulanabilen bu body butter ipek özleri içeriyor ve kuru saç uçlarını yumuşatıyor, kuru cilde fazlasıyla nem veriyor. Rahatsız etmeyen, hafif bir Hindistan cevizi kokusu alıyorsunuz uygularken. Hayvanlar üzerinde de test edilmiyor. Güncel fiyatı 48 TL.



Nuxe Huile Prodigieuse: Nuxe ün kuru yağları hem saça hem yüze hem de vücuda uygulanabiliyor. Klasik yağlar gibi yapış yapış bir his bırakmıyor ve çok çabuk emiliyor. Saç diplerine de masaj yapılarak uygulanıyor ve diğer yağların aksine çıkarmak için yoğun şampuan kullanımı gerekmiyor. %98 doğal bir içeriği var, paraben ve silikon içermiyor, kokusu da bademli fındıklı tatlılar gibi. Güncel fiyatı 119 TL.



Avene Trixera Creme Emolliente: Kuru ve çok kuru cilde sahip olanların çok seveceği bir ürün. Avene in birçok ürünü gibi termal su içerdiği için atopik ciltlere çok iyi geliyor. Hem yoğun nem veriyor hem de sürdükten sonra bir sıkılık hissi oluşturuyor cildinizde. Böylece cildi gerginleştirerek toparlıyor aynı zamanda. Güncel fiyatı 78 TL.


Bepanthol Losyon: Herhalde duymayan kalmamıştır bu kremi. Eczanelerden alabileceğiniz bu krem cilt yenilenmesi hızlandırıyor, cildi hasara karşı koruyor ve hasarlı cildi de çok çabuk iyileştiriyor. Krem ve merhem formlu olan küçük tüptekileri yara ya da kızarık, hassas yerlerinize uygulayabileceğiniz gibi bu vücut nemlendiricisi formundakileri de yaz kış kullanabilirsiniz. Kuru ciltler ve normal ciltler için farklı tipleri var, kuru ciltler için olanı çok yoğun kıvamdayken normal ciltler için olanının daha rahat bir sürümü var. Güncel fiyatı 38 TL


Caudalie Nourishing Body Lotion: Her cilt tipine uygun bu nemlendirici hem cilde elastikiyet veriyor hem de çok güzel nemlendiriyor. Yapısı aslında çok hafif ama verdiği nem sayesinde kuru ciltliler de severek kullanabilir. Paraben, renklendirici, mineral yağ ve sülfat içermiyor. Hayvanlar üzerinde de test edilmiyor. Güncel fiyatı 110 TL.

Bizim sizler için seçtiğimiz vücut nemlendiricileri bu şekilde:) Umarız yazımızdan keyif alırsınız. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!



27 Ocak 2016 Çarşamba

27.01.2016-PARFUM HAKKINDA HERŞEY


Herkese yeniden merhaba:) Bugünkü konumuz günlük hayatımızda çok büyük yer eden parfümlerin içerikleri ve nasıl seçilmeleri gerektiğiyle ilgili. Bu konu bizden kozmetik kimyasalları hakkında yazdığımız yazıdan beri çok istenmişti..Bu nedenle öncelik vermek istedik:)



Biz kadınların kullanmaktan asla vazgeçemediği kozmetik ürünlerinden birisi hiç kuşkusuz parfüm olmalıdır.Parfüm, doğal veya sentetik kokulu yağlar (hammadde) su ve alkolün belirli oranlarla karıştırılması ile elde edilen güzel kokulu sıvıdır. Bu oranlara göre de çeşitli isimler alır.

%20-40 aroma: Perfume extract
%10-30 aroma: Eau de parfum (EdP)
%5-20 aroma: Eau de toilette (EdT)
%2-5 aroma: Eau de cologne (EdC)
%1 aroma: Splash perfume (EdS)


Peki nedir bu hammaddeler? Parfumu oluşturan hammaddeler arasında naturel ve sentetik olanlar vardır. Doğal olanlar tamamen doğadaki bitki ve köklerden elde edilen ya da çeşitli hayvanlardan elde edilen güzel kokulu yağlardır.Bu natureller arasında citrus ailesinden bergamut,portakal,limon ve mandalina gibi çok çeşitli bir yelpaze vardır.Citrus ailesi genelde hafiftir ve tazelik hissi verir.diğer taraftan odunsu notalar içeren paçulya sedir ağacı,vanilya ve tonka dikkat çeker.Bir de floral (çiçeksi) vardır ki bunlar biraz daha pahalı hammaddeler.Hayvansal kökenli doğal yağlara örnek olarak ise gri amber,misk,castoreum ve civet verilebilir.Sentetik yağlar ise tamamen laboratuar ortamında elde edilen hoş kokulu yağlardır.


Parfümlerin bir diğer hammaddesi sudur. Suyun parfüm yapımında kullanılmasının iki ana nedeni vardır; yine parfüm hammaddelerinden olan alkolün derecesini düşürmek ve de doğal yağların sahip oldukları kokuların etrafı sarmasına yardımcı olmak.Alkolün ise yoğun kıvama sahip olan doğal yağları inceltme ve kokularının kalıcılığını artırma gibi bir özelliği vardır. Bu şekilde kıyafetimize veya tenimize sürdüğümüzde kokulu yağların tenimizde yağlanma yapması ve boyaması da engellenmiş olur. Ancak kullanılan alkolün niteliksel olarak iyi bir kaliteye sahip olması ve tamamen kokusuz olması gerekir.

Son olarakta güzel kokulu yağların koku moleküllerini emerek bir arada tutulmasını, bu koku bileşenlerinin buharlaşma oranlarının düzenlenmesini ve bunun sonucu olarakta daha uzun sürede buharlaşmasını sağlamak amacıyla fiksatör kullanılır. Fiksatör olarak kullanılan çeşitli hammaddeler vardır; gri ambar civet,misk gibi..


Gelelim parfümlerde önemli olan diğer bir konuya, nota.Hep bahsedilen bu notaların anlamları ise parfüm seçilirken bizim için önemli olması gereken bir detay.Parfümü ilk sıktıgınızda 15 dakikalık süreçte aldığınız koku parfümün üst notasıdır. Bir iki saat içinde alınan koku ise orta nota yani parfümün kalbidir. Dip nota ise pek koklanmaz. Bir his ve doğallık hissettirir,parfümün kalıcılığını sağlar. İşte bu sebeple parfüm almaya gittiğinizde bu konuda dikkatli olunmalıdır. İlk sıktığınızda aldığınız koku ile karar vermemelisiniz.



Peki neden bir parfüm herkeste farklı kokar? Bunun sebebi cildimizdeki yararlı bakterilerdir.Uygulanan parfümler bu bakteriler tarafından yenilmektedir. Bakteriler canlı birer organizma olduğu için dışkılamaktadır, bu nedenle herkeste alınan koku farklıdır. Bu bakterileri de cildin asiditesi, yaşam şekli, beslenme düzeni gibi birçok şey etkilemektedir.Bu sebeple cilt rengine göre bir genelleme yapmak doğru değildir.Bize göre alınmak istenen parfümün önceden denenmesi ve bir iki saat beklemeden karar verilmemesi gerekiyor.


Bir parfümün kalıcılığı nasıl artırılır? Parfümü kıyafetlere sıkmak ciddi anlamda kalıcılığını artırır. Aynı şekilde saçlara parfüm sıkmak da kalıcılık açısından iyi bir yöntemdir. Ama bu konudaki en etkili bölgeler damarların cilde en yakın olduğu bilek içleri ve kulak arkasıdır. Kullanılan parfümün koku yönü de kalıcılık açısından önemlidir. Odunsu ve baharatlı kokular daha kalıcıdır ve 3-4 saat idare edebilir. Fakat citrus, marine (su) ve meyveliler daha hafif kokulardır. Bu sebeple 1-2 saatte bir yenilenmelerinde fayda vardır. 



Son olarak, nasıl parfümler tercih etmeliyiz? Parfümünüzü mevsime ve gece gündüz kullanım durumunuza göre seçin.Gece parfümleri baharat ve egzotik çiçek kokulu,gündüz parfümleri ise daha fresh,hafif çiçek kokulu tercih edilebilir.

İşte bizim size parfümlerle ilgili anlatmak istediklerimiz bunlar:) Umarız yazımız sizin için yararlı olur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere:)














25 Ocak 2016 Pazartesi

25.01.2016- HIZLI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ


Herkese merhaba! Bugünkü yazımızda size hızlı saç uzatma yöntemlerinden ve kullandığımız bazı ürünlerden bahsetmek istiyoruz. Saçlarınızın daha hızlı ve aynı zamanda sağlıklı uzaması için yapabileceğiniz şeyler her zaman her bünyede aynı oranda işe yaramıyor ancak düzenli kullanımda faydasını görebileceğiniz yöntemleri saç bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

Öncelikle şunu belirtelim ki saç dökülmesi ile geç uzaması aynı şey değildir, genç yaşta saç hızlı uzar ancak dökülme görülebilir. Hem normal uzama hem de az dökülme ise sağlıklı ve iyi kanlanan bir kafa derisine sahip olduğunuzu gösterir.

Genel beslenme şeklinden başlayalım. Saç ölü keratin hücrelerinden oluşur. Kökten uzayan saçın sağlıklı uzaması da dökülmemesi de içten beslenmesine bağlıdır. Demir, B vitamini ve folik asid içeren gıdalardan zengin beslenmek saçınızın daha hızlı uzamasını sağlar ve aynı zamanda dökülmeyi de azaltır. Ayrıca biotin içeren şampuanlar ve ağızdan alacağınız biotin hapları da saçınızın hızlı uzamasını sağlayacaktır, bu konuda doktora danışarak gerekirse biotin takviyesine başlayabilirsiniz.
Haftalık yapılan saç maskelerinin genel amacı saça nem vermek ve parlatmaktır. Saçınızın hızlı uzaması için kafa derinize yönelik yöntemler kullanmak gerekir. B vitamini, E vitamini ve Bepanthol ampullerden birer ampul kırarak oluşturacağınız serumu saçlı derinize bir pamuk yardımıyla masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Masaj yapıyor olmak kafa derinizdeki kan akımını hızlandırır ve saç köklerinizdeki hücreler de fazlasıyla beslenmiş olur. B vitaminin kötü kokusunu kırmak için de bu karışıma bir tatlı kaşığı badem, lavanta veya başka bir hoş kokulu doğal yağ da ekleyebilirsiniz.







Saç dökülmesi genelde günde 300 tele kadar normal kabul edilir ancak dönemsel olarak veya stresle artabilir. Saçınızın daha az dökülmesi için daha az sülfat içeren şampuanları tercih edebilirsiniz. Sülfat şampuanın köpürmesini de sağlar ve bu şekilde daha iyi temizleniyor hissi alabilirsiniz ancak bütün dermotolojik şampuanlar az köpürür, bunun nedeni sülfatı daha az veya hiç içermiyor olmalarındandır. Ayrıca kullandığınız şampuana en fazla 10 damla kadar çam terebentin yağı damlatabilirsiniz, bu yağ da hem hızlı uzamayı sağlar, hem de dökülmeyi önler.



Bizim bir çok yağ kompleksini içerdiği için tercih ettiğimiz ve saçı hızlı uzatmayı vaat eden bir üründen de bahsetmek istiyoruz. Dax Supergro katı yağ formunda ve gramajı oldukça fazla olan bir ürün. Ancak elinize aldığınızda elinizin sıcaklığı ile hemen sıvılaşıyor, vazelinden daha yumuşak bir yapısı var. Saçınızın sadece diplerine sürüp 45 dakika kadar beklettikten sonra yıkayabilirsiniz, aylık saç uzama hızınızı arttıran bir ürün. Ancak temizlemesi biraz zor, bu yüzden ilk şampuanınızı saçınız kuruyken yapmanızı tavsiye ederiz.


Saçın uzamasında etkili olan doğal yağlar ise Hindistan cevizi, Argan, Nane, Lavanta, Badem, Jojoba ve Hint yağı. Hint yağı kaş ve kirpik bakımında da etkili. Nane yağı adeta menthol ferahlığı yaratıyor kafa derinizde ve saçlı derinin adeta hava aldığını hissediyorsunuz, oksijenlenmeyi arttırıyor. Lavanta yağı antiseptik özelliği ile kafa derisini hassasiyet ve enfeksiyona karşı koruyor. Argan, jojoba ve badem yağları ise daha çok saçınızın gövde ve uçlarında etkili olabilecek, yumuşatma özelliği belirgin yağlar. Uçucu yağları suyla belirli oranda seyrelterek kullanmanız gerekir çünkü oldukça yoğun yağlardır ve kafa derinizde hassasiyet yaratabilir(nane ve lavanta yağı).







Saçınızı çok yıkamış olmak da daha önce başka yazılarda da belirtildiği gibi saçı besleyen doğal yağını yok eder ve saç hem çabuk kırılır, hem de dökülür ve geç uzar. Eğer saçınızı her gün şampuanlamak ve yıkamak isterseniz bizim önerimiz olabildiğince az miktarda ve kafa derisinin PH değerine uygun şampuan kullanmak. Bizim bu şampuanlardan favormiz Ducray Sensinol, Sebamed Everyday Shampoo ve Amway’ in bünyesindeki Satinique hassas ciltlere özel şampuan.

Saçlarınızı yıkarken de çok sıcak su kullanmak saçınızı kepeklendirir ve saç derinizde travma yaratır. Bu nedenle saçınız ılık suyla yıkamak ve hatta duş sonrası soğuk su tutmak hem kafa derisini rahatlatır hem de saça parlaklık verir.

Son olarak saçınızı tararken taraklarınızın ucundaki yuvarlak kısımlarla fazla bastırmadan düzenli olarak kuru halde kafa derinize masaj yapabilirsiniz. Islakken bunu yapmak hatta ıslak haldeyken saç taramak saçınızı kırar ve dökülmeyi hızlandırır.


Eğer bütün bunların dışında saçınız çok geç uzuyor veya aşırı dökülüyorsa öncelikle bir dermatoloğa danışmanızı da unutmadan ekleyelim. Bizim saç rutinimizde de özellikle dikkat ettiğimiz konu başlıklar genel olarak bunlar, sizinle de paylaşmak istedik. Sizin de saçlarınızı hızlı uzatmak için bir yönteminiz varsa yorum olarak bize bırakırsanız çok seviniriz, görüşmek üzere!

23 Ocak 2016 Cumartesi

23.01.2016-MAC RUJ YAPILARI



Instagramda paylaştığımız görsellerden sonra birçok mesaj ve mailinizde MAC ruj yapıları hakkında sorular geldi. Evet MAC in ruj yapıları belirli koleksiyonlar dışında genelde sabit ve mağazalarındaki standlarında da bu kategoriyle diziliyor. Birçoğunuzun diikatini çekmiştir kenarda yazan ve tanıtımlarda geçen terimler. İnternet sitesinde ise lipstick kategorisinde isime göre arama yapabiliyorsunuz veya beğendiniz rengin üzerine geldiğinizde kenarda parantez içinde rujun yapısı yazıyor. Peki hangileri ne anlama geliyor ve en beğenilen renkler hangileri birlikte bakalım.

MATTE: Adı üstünde ve en çok bilinen seri olan mat serisi piyasada en çok muadili yapılan MAC ruj kategorisi. Aslında uygun fiyatlı bir çok alternatifi olsa da -ki bizim en beğendiğimiz Golden Rose Velvet Matte serisi- özellikle gül kurusu tonlarında MAC in renk skalası oldukça geniş. Mat serisinin en sevilen ve bilinen renkleri Pink Plaid, Please Me, Kinda Sexy, Chili, Diva, Lady Danger, Honeylove, Taupe, Velvet Teddy, Sin, Heroin. Ayrıca bu seriden göz atmanızı tavsiye ettiğimiz diğer renkler So Choud, Tropic Tonic, Men Love Mystery, Runway Hit, Studded Kiss, Pink Pigeon, Good Kisser, Dangerous, Damn Glamours ve La Vie En Rouge.
TAUPE


SO CHOUD


SIN


PLEASE ME


PINK PLAID


GOOD KISSER


HONEY LOVE


KINDA SEXY

SATIN: Saten dokusunda ve dudakta da aynı yumuşaklıkta duran bu serinin rujları dudağınızda sağlıklı ve nemli bir görüntü bırakıyor ancak tamamen ıslak bitişli de değil. Yumuşak ve orta kapatıcılıkta bur rujlar kalıcılıkta matte serisinden sonraki en başarılı seri. Favori renkleri Snob, Faux, Captive, Myth, Cyber. Ayrıca bizim yeni keşfettiğmiz ve beğendiğimiz diğer satin yapılı olanlar Mocha, Pink Noveau, Brave, Film Noir, Amorous, Media, Siss, Cherish, Peachstock, Toxic Tale.
SNOB


SISS


PINK NOUVEAU


MEDIA


MYTH


FAUX


CYBER


CHERISH


CAPTIVE


MOCHA


BRAVE







FROST: Frost serisinin de orta bir kapatıcılığı var. Metalik ve sedefli tonlar içeriyor. Frost yapılı olan seriden Bombshell, Costa Chic, Fluid, Angel, Peachstock, Frenzy, Plastique, Fetish, Odyssey. Bizim göz atın diye önerebileceğimiz diğer renkler By Design, CB 96, Meltdown, Plum Dandy, New York Apple, Fresh Moroccan, O, Sandy B, High Strung, Ramblin Rose, Jist, Sequin, Chintz ve Gel.
GEL

COSTA CHICH

CHINTZ

BOMBSHELL



CREMESHEEN: Aslında mat olmayan bu seri daha kremsi ve opak renklerden oluşuyor. Mat seriye göre daha yumuşak ve kapatıcılığı da mat seriden daha az. Parlaklığı da orta düzeyde, ıslak değil. En sevilen cremesheen yapılı rujlar Creme d’Nude, Party Line, Modesty, Speed Dial, Fanfare, Dare You, Ravishing, On Hold, Stay In Touch, Hang Up, Crosswires, Hot Gossip, Brave Red, Speak Louder.
PARTY LINE


MODESTY


HANG UP


DARE YOU





RETROMATTE: Mat serinin daha da matı, meşhur Ruby Woo’ nun serisi. Tam anlamıyla tebeşire yakın kıvamlı. Dudaklarınızı iyice nemlendirmeden sürerseniz çok kurutabilir ama dudakta en hoş duran rujlardan biri de bu seri kesinlikle, inanılmaz şık duruyor.
RUBY WOO



AMPLIFIED CREME: Parlak, yumuşak ve kremsi bir seri ancak bizim çok favorimiz olduğu söylenemez. Diğer serilere göre kapatıcılığı orta-az arası denilebilir. Craving, Cosmo, Dark Side, Impassioned, Vegas Volt, Half’ n Half, Blankety, Up The Amp. Bizim bu seriden favorimiz Brick O’ La, Fast Play, Dubonnet, ve Chatterbox.
VEGAS VOLT


BRICK O LA


FAST PLAY


DUBONNET


COSMO






LUSTRE: Çok yumuşak ve ıslak görünümlü, kapatıcılığı ve kalıcılığı Amplified serisinden daha az olan bu seri yine renk çeşitliliği çok olan ve sevilen seriden. Bizim de renk skalası olarak favorimiz bu seri. Politely Pink, Plink!, Patisserie, Lustering, Milan Mode, Syrup, Spice It Up!, Charismatic, Lovelorn, Sweetie, Plumful, Sophisto, Capricious, See Sheer, Lady Bug, Cockney, Frecklestone, Jubilee, Hug Me, Midimauve, Touch, Pure Vanity, 5 Alarm ve My Inner Femme.


GLAZE: Yapı ve renk olarak bu seri bizim pek tercih etmediğimiz seri. Bir kere kalıcılığı sıfıra yakın ayrıca örtücü değil, çok ıslak bir bitişi var. Lipbalm sürmüşsünüz gibi bir his bırakıyor. Bu seriden renklerini beğendiğimiz ve belki de renginden dolayı serinin diğer tonlarına göre daha pigmentasyonu yoğun duran renkler Hue, Hot Tahiti, Gleam, Shy ve Pervette.



İşte bizim MAC rujların yapısına göre en beğendiklerimiz. Umarız rujların yapıları hakkında yardımcı olan ve alternatif renkler keşfetmenizi sağlayan bir yazı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts