28 Temmuz 2016 Perşembe

SAÇ NASIL YIKANMALIDIR?

Herkese yeniden merhaba:) Bugünkü yazımızda sizlere saçların nasıl yıkanması gerektiğinden bahsetmek istiyoruz.

Öncelikle bilmeliyiz ki her saç farklı özelliklere sahip bu nedenle herkesin saçına uyguladığı şampuan, bakım ürünleri ya da teknikleri farklı olmalı.


Saç yıkanırken şampuanı saç derisine uygulanıp daha sonra uçlara doğru akıtılmalıdır. Çünkü saçımızda kirlenen kısım saç dipleridir. Saç uçlarına direk şampuan uygulamak kurumasına sebep olur.

Saç yıkanırken çok sert davranarak deriye zarar vermemek de önemli bir konu. Saçımızı yıkarken ellerimizle aşağıya doğru taramalıyız ki duş sonraki saçımızı tararken zorluk yaşamayalım.

Ayrıca saçınıza her yıkamada krem uygulamak da doğru değil bu şekilde nemlenmesini amaçlarken kurutabilirsiniz.

Eğer saçınız işlem gördüyse yıkama sıklığını azaltmakta fayda var. Çünkü bu saçların hassasiyeti artmıştır ve daha nazik davranmak gerekir. Sıcak suyla yıkamak boyanın daha çabuk akmasına sebep olduğu için suyun ısısını iyi ayarlamak gerekir. Saç rengini koruyan bir şampuan ve ayda birkaç kez bakım yaptırarak saçınızı koruyabilirsiniz.

Eğer kepeniz var ise içerisinde çinko bulunan şampuanlara başvurmalısınız. Ayrıca ara ara bakım yağları ile de deriye nem takviyesi yapmalısınız çünkü kepek yağ salgısının az olduğu saç derilerinde oluşur.


Eğer ince telli saçlarınız var ise krem bazlı şampuanlardan uzak durmalısınız çünkü bunlar saçınızda agırlık yaratır. Slikon bazı içeren şampuanlar da sizin tercihiniz olmamalı. 


Umarız yazımız sizin için faydalı olur. Yeni haftada görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts