13 Mart 2017 Pazartesi

ÜRÜN İNCELEME - MAYBELLINE MASTER CAMO COLOR CORRECTING KAPATICI PALETİ


Yeniden merhaba! Bugün sizlere Maybelline’ in ülkemize yeni gelen kapatıcı paleti hakkında bir inceleme yazısı hazırladık, birlikte göz atalım!

Palet aslında Light, Medium ve Deep olmak üzere 3 farklı çeşidi var. Ancak bu üç farklı seçenek aynı renklerin koyulaşmasından oluşmuyor, aksine 3 palette de farklı tonlar var. Örneğin yeşil ve sarı gibi bölgesel renk düzensizlikleri için kullanılabilecek renkler Light rengindeyken, Medium rengi daha klasik ve çeşitli cilt alt tonuna uyacak nude kapatıcılar içeriyor. Deep paletinde ise daha kızıl ve coral diyebileceğimiz ve allık niyetine de kullanılabilecek, yüzü canlı gösteren renkler bulunuyor. Bizim elimizdeki Light rengi, renk eşitsizliklerini kapatmayı vaat ediyor.



Gelelim paletin özelliklerine. Palet biri sarı biri pembe alt tonlu 2 adet aydınlatıcı ve 4 farklı renkte kapatıcıdan oluşuyor. Öncelikle kapatıcıların renkleri oldukça kremsi. Daha önce inceleme yazısını yazdığımız Loreal kapatıcı paletine göre daha yumuşak ama daha az pigmentli. Yeşil renginin kırmızılıkları örtme başarısı orta diyebiliriz. Diğer klasik renkteki kapatıcılar yüzün farklı bölgelerinde farklı tonları nötrlemek için ideal ancak yapısı fazlasıyla yumuşak olduğu için göz altı gibi kırışmaya müsait bölgelerde çizgilere aşırı dolma yapıyor. Yani göz altındaki morlukların üzerine direk uygulamaya müsait değil.

Yapısı yine saten bitişli olduğu için kendiliğinden sabitlenmiyor, pudrayla üzerinden geçmeniz gerekiyor. Fondöten altına uygulama yaparken ise fırça değil sünger kullanmanızı öneririz çünkü fırçanın hareketiyle kapatıcı dağılıyor ve eski renk düzensizlikleri ortaya çıkıyor. Biz fondöteni kapatıcı uyguladığımız bölgenin üzerine makyaj süngeriyle tampon hareketler yardımıyla uyguladık. Fondötenin rengin değişme yapmıyor ancak Loreal paletteki gibi üzerine uygulanan fondöteni ekstra olarak daha aydınlık veya parlak göstermiyor.



Kalıcılığı ise üzerine uyguladığınız fondötene bağlı olarak değişebiliyor ancak göz altlarından çok kremsi olduğu için çabucak akma yapabiliyor. Yağlı bir cildiniz varsa dayanıklılığı maalesef az. Özellikle yağlı göz kapaklarında hem birikme hem de akma yapabiliyor.

Üründeki 6 çeşitten en sevdiğimiz ise aydınlatıcılar oldu. Özellikle pembemsi ışıltılar içeren son derece yumuşak ve doğal bir aydınlatıcı. Günlük makyaja çok yakışan bir renk ve her cilt renginde kendini belli edebiliyor. Işık vurduğu zaman yansımaları harika. Sleek aydınlatıcı paletindeki renklere benzese de onlardan daha yumuşak yapılı bir aydınlatıcı diyebiliriz.

Özetle bu ürün bizim tekrar tercih edeceğimiz bir ürün değil. Performansı her açıdan orta. Elinizde başka bir kapatıcı paleti varsa bu palete özel olarak ihtiyaç duymanızı gerektiren renkleri ve formulasyonu yok. Renk düzenleyici bir palet olarak biraz bizim beklentimizin altında kaldı. Güncel fiyatı 50 TL.


Umarız yazımızı faydalı bulmuşsunuzdur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts