24 Kasım 2016 Perşembe

YÜZ TİPİNE GÖRE ŞAPKA SEÇİMİ / HAT MODELS FOR FACE TYPES


Herkese merhabalar! Bugün sizler için bu kış da oldukça moda olan şapka modellerini stilimize uyarlarken yüz tipimize göre nasıl seçim yapabileceğimiz paylaştık. Hep beraber göz atalım!
Hello everybody! Today, we have been sharing fashionable hat models for you, and how to choose according to our face type. Let's look together!

UZUN YÜZ:  Uzun yüzünüzü geniş şapkalarla örtmeyin.  Özellikle yanlardan kepsiz modelleri kullanın. Fötr şapkalar bu yüz tipi için çok uygundur, karakteristik yüz hatlarına ayrı bir hava katar. Yüzü olduğundan daha uzun gösterecek olan tepesi yüksek şapka modellerinden kaçınmalısınız. Özellikle alnınız genişse alnınıza doğru düşen şapka da yüzünüzün uzunluğunu keserek yüzünüzü daha kısa gösterebilir. Yüzünüz uzun ve dikdörtgen şeklindeyse ressam bereleri geniş siperli berelere yönelebilirsiniz.
LONG FACE: Don’ t cover your long face with wide hats. In particular, use models without the hood. Hattered hats are very suitable for this face type, adding distinctive look to the characteristic facial type. You should avoid hi-hat models that will show longer than your face. Especially when your forehead is wide, the hat falling towards your forehead may also shorten your face by cutting the length of your face. You could choose painters model hats  with wild cap if you have long and rectangular shape with your face.



KALP YÜZ: Kalp yüz şekline sahip olanlar şapka seçimi konusunda rahat olabilir. Şapkanın en çok yakıştığı yüz tiplerinden biri kalp şekilli yüzdür. Bu yüz şekline sahip kadınların alnı geniş, çenesi dardır. Alnınızı vurgulayan güneş şapkaları gibi geniş siperli şapka modellerinden uzak durmalısınız. Daha dar şapkalar ve örgü bereler de sizin için iyi bir tercihtir. Sadece alnı vurgulayan bere modellerinden kaçınmaları gerekir. Kulakları da kapatan, pilot bere denilen modeller bu yüz tipine göre uygun seçimlerdir.
HEART SHAPED FACE: The women with a heart-shaped face can be comfortable with choosing a hat. One of the face types that the hat is best suited is the heart shaped face. Women with this facial shape are wide, jaw-dropping. You should stay away from the wide range of hat models like sunspaits that emphasize your brow. Narrow hats and knitting needles are also a good choice for you. They just have to avoid biceps that emphasize the forehead. Models called pilot bells, which also close the ears, are suitable choices according to this face type.




OVAL YÜZ: Neredeyse her şapka modeli bu yüz tipine yakışır. Panama şapkaları, fötr, kep gibi her türlü bere ve şapkayı takabilirsiniz. Klasik ve kafaya oturan, dar modelli bereleri tercih ederseniz yüzünüz daha kısa ve ince görünür. Dalgalı kenarlı geniş şapkaları kullanmak isterseniz de açık renkleri tercih etmelisiniz.
OVAL FACE: Almost every hat model fits this face type. You can wear all kinds of berets and hats such as Panama hats, feather, cap. If you prefer classic and bar-shaped, narrow modeled berries, your face will look shorter and thinner. If you want to use wavy edges with wavy edges, you should also choose light colors.



YUVARLAK YÜZ: Şapka ve berenin en çok yakıştığı yüz modellerinden biri de yuvarlak yüzdür. Yüzünüzü ovale daha yakın göstermek için saç diplerinizi kabartarak şapkanızı kullanabilir veya şapkanızı alnınıza düşürmeden, yukarıda tutarak yüzünüze uzunluk katabilirsiniz. Kenarı oval ve içe doğru burgulu modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca yüzünüze uzunluk kazandıracak tepesi yüksek şapka modellerini, kasket ve jokey şapkalarını kullanabilirsiniz. Üst kısmı dar ve uzun tarzda bereleri tercih edebilirsiniz.
ROUND FACE: One of the face models that hat and beren most favors is the round face. To show your face closer to the oval, you can use your shaved puffy hair or you can add length to your face without holding your shawl down. You can choose the border oval and inward bored models. You can also use the high hat models, cap and jockey hats that will make you face length. You can choose berries on the top in narrow and long style.



KARE YÜZ: Kare yüz tipine sahipseniz yüzünüz kısa ve çene kısmınız da geniştir. Şapka seçerken keskin hatlarınızı yumuşatacak modelleri tercih etmelisiniz. Yine tepesi uzun bereler ile yüzünüze uzunluk katabilirsiniz. Bowler şapkalar gibi siperi yukarı kıvrık, keçe şapkaları seçebilirsiniz. Alnınızı çok kapatırsanız çeneniniz daha çok dikkat çeker, bu nedenle berelerinizi alnınıza çok düşürmemelisiniz. Geniş kesimli olmayan şapkalarla yüzünüzü daha ince gösterebilirsiniz.
SQUARE SHAPED FACE: If you have a square face type, your face is short and your chin area is wide. When choosing a hat you should choose models that soften your sharp lines. You can also add length to the face with long berries. You can choose bowles like bowler cuffs, curled upwards. If you close your mouth too much, your jaw will attract more attention, so you should not take your bell very much. You can make your face look thinner with non-woven hats.




Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!
Hope you like the post and wanna see you next one!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts