4 Ağustos 2016 Perşembe

İÇKİ BARDAKLARI VE ÖZELLİKLERİ


Yeniden merhabalar! Bugün sizlere yaz davetlerinde yardımcı olacak bir yazı hazırladık. Yazın gelmesiyle akşam verilen yemekler, happy hour lar daha canlı ve eğlenceli olmaya başladı. Misafirlerinizi ağırlarken faydalı olması için hangi içki hangi bardakla servis edilir ve yanında ikramlık neler iyi gider, sizler için hazırladık.

1-ŞARAP

Aslında kırmızı şarap kırmızı etle; beyaz şarap beyaz etle diye kesin bir kural yok ancak soğuk beyaz şarabın zeytinyağlı ve salatalar gibi yaz yemeklerine daha çok yakıştığı bir gerçek. Kırmızı şarap ise daha oda ısısında tüketilir, kadehinin alt kısmının daha geniş ve yuvarlak olmasının nedeni kadehi kavrarken elinizin ısısıyla şarabınızın daha sıcak olmasını sağlamaktır. Bizim önerimiz şarap servisinin yanında ağırlıklı tuzlulardan olmak üzere bir peynir tabağı, üzüm ve kurutulmuş meyve (balkabağı, ,incir gibi) kullanmanız.



 





2-VİSKİ
Viski nispeten yüksek alkol oranı sayesinde daha çok ısınmaya yol açtığından kışın daha çok tercih edilen bir içki ancak buzlu sek viski yaz akşamlarında davetlerinize ayrı bir klas katacaktır. Viski bardağı klasik, kısa, cam bardaktadır; ağız kısmının geniş olması viskiye çok yakışan buzun rahatça koyulabilmesi içindir. Yanında iç fındık, badem ve çikolata servisi yapabilirsiniz.




3-ŞAMPANYA
Özel günlerde en çok tercih edilen içki olan şampanya; uzun ayaklı ve gövdeli bardakta servis edilir. Bunun nedeni de köpüğünün yavaş yavaş yükselmesini sağlamak ve el ısısı ile ısınmasını engellemektir. Yanında havyar, deniz mahsüllü kanepe ve mantar, beyaz etli küçük atıştırmalıklar ikram edilebilir.



4-MARGARİTA
Yaz davetlerine çok yakışacak içeceklerden olan margaritanın kendine özgü iki boğumlu bardağının olmasının nedeni, oluşacak tortuların dibe çökmesini sağlamaktır. En çok zeytinle yakıştırılan soğuk margaritayı servis ederken ayrıca limon kabuğu da tercih edilir. 



5-KOKTEYL
Yaz davetlerinde çoğu kişinin gözdesi olan kokteyller çok farklı karışımlar içerebilirler. Bardakları martini bardağına benzemekle birlikte daha uzun farklı şekilde olabilir. Yanında meyve ve limonla servis etmenizi tavsiye ederiz.



6-SHOT
Aslında bir çok içki türü shot olarak tüketilebilir, küçük ve bir seferde içmeye müsait bardaklarla servis edilir. Eğer tekila, votka, rom gibi içecekler servis edecekseniz yanında limon tercih edebilir ve çok bilinenin aksine klasik Meksika usulü olarak tarçın serpilmiş limon-tekila ikilisi ikramında bulunabilirsiniz.




7-BRENDİ-KONYAK
Brendi ve konyak sert içkiler olarak bilinir ve tercihen kışın tüketilir. Kısa ayaklı, yuvarlak kadehleri elinizin ısıtmasına olanak sağlar ve yavaş yavaş tüketilirler. Çikolata servisi yanında iyi bir tercih olur. Konyak ise Sniffter adı verilen benzer bir bardakla servis edilir, et yemekleri ve çikolatayla tüketilebilir.




8-LONG DRİNKS
Türkçesi uzun içecekler olan votka, tekila gibi içkilerle yapılan kokteylleri tarif eden bu terimde, uzun ve dar ağızlı bir bardak kullanılır, böylece yüksek alkollü bu içkilerin yavaş yavaş tüketilmesi sağlanır. Yanında buz ve meyve, kuruyemiş servisi yapılır.



9-BİRA
Biranın bardağı çok çeşitli olup genelde büyük ve geniş ağızlıdır. Servisten önce bardakları buzlukta dondurmak ve yanında patates kızartması, cips, kuruyemiş ikram etmek tercih edilir.



10-LİKÖR
Likör tadımlık bir içkidir ve sadece birkaç yudumdan oluşur, bu nedenle bardakları küçüktür, ayaklı veya ayaksız olabilir. Çok çeşitli aroması olan likörler genelde kahveye eşlik edebilir veya yemek sonrası tatlı yanında ikram edilebilir.




İşte bizim servis ve sunum önerilerimiz bu şekildeydi. Umarız yazımız faydalı olmuştur. Dostlarınızla ve sevdiklerinizle nice keyifli zamanlar! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts