18 Ağustos 2016 Perşembe

TIRNAK BAKIMI ve DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Merhabalar! Bugün sizler için tırnak bakımıyla ilgili bilgilerden oluşan bir yazı hazırladık. Havalar ısınınca manikür ve pedikür daha da önemli hale geldi ama güzel görünümlü tırnakların yolu sağlıklı tırnak ve tırnak etinden geçiyor. Bu nedenle temel tırnak problemleri olan sararma, soyulma ve kırılma gibi sorunların önüne geçmek gerekiyor. Peki neler yapabiliriz?



Tırnak sararmasıyla başlarsak sık şikayetlerin başında geliyor diyebiliriz. Özellikle çok sık oje sürmek ve oje yenileme işlemleri arasında tırnağın hava alacağı hiç zaman bırakmamak, demir ve çinko eksiklikleri, sigara içmek gibi nedenler bu görünüme yol açıyor. Ayrıca tırnak mantarı da yine doktora başvurmayı gerektiren bir sarı tırnak nedeni.  

Bu görüntüyü engellemek için alışkanlıklarınızı değiştirebilir, tırnağınızın hava alması için ojesiz kullanmayı deneyebilirsiniz. Piyasadaki sararma karşıtı ürünlerden kullanabilir, doğal sonuç için tırnaklarınızı limonlu suda yıkayıp maden suyuyla durulayabilirsiniz. Ayrıca menekşe yağını da tırnağınızın dibinden ucuna kadar sürebilirsiniz. Eğer bir mineral ve vitamin eksikliğiniz, şeker hastalığınız ve mantar probleminiz varsa hekime başvurmayı deneyebilirsiniz.



Tırnak soyulması ve kırılması ise yine uzun süre hava almayan tırnaklarda, B vitamini ve kalsiyum başta olmak üzere biotin, demir eksikliklerinde ve dolaşım sistemi hastalıklarında ayrıca uzun süre sabun, deterjan, su maruziyetinde görülebilir. İklim değişikliği, eldivenli elde sürekli neme maruz kalan tırnaklarda, takma tırnak kullanan kişilerde, sedef hastalığı gibi rahatsızlıklarda da soyulma ve kırılma problemi sıktır. 


Yine Sally Hansen, Mavala ve Kalyon gibi markaların çıkardığı kırılma karşıtı ürünleri tercih edebilirsiniz. Tırnak koruyucu cilalar kullanabilir, biotin ve mineral alımı için doktora başvurabilirsiniz. Kendinize ait bir törpü ile nazikçe soyulan kısımları temizleyebilirsiniz. Tırnağı asetonla agresifçe ovalamak da zarar verecektir. Yine doğal bir yöntem olarak zeytin yağı, jojoba yağı ve çuha çiçeği yağı ile masaj yapabilirsiniz. Ellerinizin çok nemli kalmamasına ve glyserin, aminoasit içeren el kremleri kullanmaya dikkat edebilirsiniz.




Tırnak etinizi sürekli manikür ile almak tırnağı besleyen yatağa da zarar verebilir ve enfekte edebilir. Ilık su ve peeling ile nazikçe masaj yaparak ovalayabilir, kalan kısımları geriye itebilirsiniz. Mutlaka kendinize ait bir takım kullanmalısınız, bu şekilde mikrop kapmanın da önüne geçmiş olursunuz. Tırnak etinizi mutlaka bir balsam veya kremle temizleme sonrası nemlendirmelisiniz. 




El ve ayak tırnakları için ayrı takımlar kullanmalısınız, ayak tırnaklarınızda kapalı ayakkabıdan dolayı oluşan batıkları nazikçe temizleyip sonrasında tentürdiyot ve antiseptikle temizlemelisiniz. Manikür pedikür öncesi el ve ayaklarınızı beklettiğiniz ılık suya antiseptik lavanta yağı ve besleyici jojoba yağı damlatabilirsiniz.



Özetle tırnağınızın sağlıklı olması genel sağlığınızla ilişkili olduğundan eğer sistemik bir hastalığınız varsa mutlaka hekime danışmalısınız. Ayrıca kalsiyum, B vitamini ve biotin içeren gıdalar tüketmeli, çok sık oje ve aseton kullanmamalısınız. Yıkadıktan sonra tırnaklarınızın nemli kalmamasına dikkat etmelisiniz.


Umarız yazımız faydalı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts