26 Mayıs 2016 Perşembe

MASKARA FIRÇALARI VE ÖZELLİKLERİ


Yeniden merhabalar! Bugün size aslında birçoğumuzun göz makyajının tamamlayıcısı ve vazgeçilmez parçası olan maskaraların fırça tiplerinden ve hangi fırçanın ne işe yaradığından bahsedeceğiz. Keyifli okumalar!






KUM SAATİ FIRÇA: Fırçanın her yeri aynı kalınlıkta olduğundan kirpiklerinizi eşit oranda kavrayıp boyar ve gözlerinizin daha büyük görünmesine yardım eder.




ULTRA İNCE FIRÇA: Bu fırça tipinin en büyük artısı kolay tarama ve ayırabilme özelliği. Özellikle alt kirpiklerde topaklanma olmadan boyama sağlar.



TOMBUL FIRÇA: Kalın enli fırçalar kirpiklerinize dolgunluk sağlamada başarılıdır. Tıpkı saçlarınıza kalın bir fırça ile fön çekip şekil verdiğiniz gibi kirpiklere hacim verir.




TARAK FIRÇA: Fırçanın çıkıntıları genelde plastik olup aralarındaki mesafeler sayesinde kirpikleri tarayarak tek tek ayırır.




KIVRIK FIRÇA: Fırçanın kendi kıvrıklığı sayesinde kirpiklerin daha kökten kavranıp kıvrılmasına yardımcı olur. Düz kirpiklerin şekillenmesine yardımcıdır.





KONİ FIRÇA: Uç kısmı daha ince, adeta piramit gibi olan bu fırçalar düz tutuşta dahi göz pınarınıza en yakın kirpiklerin tutulmasını, böylece kirpiklerin eşit oranda boyanıp dramatik bir etki elde edilmesini sağlar.



1 yorum:

  1. Hepsi bir arada olan olmadığı için bir makyajda 2 rimel kullanıyoruz :/

    YanıtlaSil

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts