11 Mayıs 2016 Çarşamba

BB KREM VE CC KREM ARASINDAKİ FARKLAR

Herkese yeniden merhaba:) Bugünkü yazımızda sizlere birçoğumuzun günlük hayatta çok sık tercih ettiği BB ve CC krem arasındaki farklardan bahsetmek istiyoruz.

Öncelikle BB kremlerle başlayalım. BB (Blemish Balm) kremlerin kullanım amacı ciltte anında pürüzsüz bir görünüm elde ederken aynı zamanda içsel ve çevresel zararlı etkenlere karşı korumaktır. BB kremlerin çoğunun içeriğinde cilde nem veren hyalüronik asit bulunuyor bu sayede nemlendirici görevi de görüyorlar. Ayrıca çoğunda SPF 15 veya SPF 30 güneş koruma faktörü bulunuyor. BB kremler genelde cilde aydınlık bir görüntü veriyorlar. Fondotene göre daha az kapatıcılığa sahipler.

Bizim kullanıp memnun kaldığımız BB kremler; Missha signature complexion coordinating BB cream ve Pure Beauty BB krem.




Gelelim CC (Color Correction) kremlere.CC kremlerin öncelikli hedefleri cilt tonundaki eşitsizlikleri gidermektir. CC kremler BB kremlere göre daha hafif bir yapıya sahipler. Bu kremler de nemlendirme özelliğine ek olarak SPF içeriyor. Hafif yapısıyla dikkat çeken CC kremler yağlı ya da hassas ciltlerin de rahatlıkla kullanabileceği şekilde formüle edilmiş. 

Bizim kullanıp memnun kaldığımız CC kremler; Pure Beauty CC krem, Chanel CC krem, Missha Perfect Conor CC krem ve L’oreal Nude Magique CC krem







Peki aralarındaki farklar neler? BB kremler cilt bakımı yapmak üzere formüle edilmiş ürünlerdir. CC kremler; BB kremin tüm avantajlarını taşımasına karşın daha ince yapıda bulunmaları, BB kremlere oranla daha çok cilt lekelerini kapama özelliğiyle, cildi sıkılaştırma ve yaşlanma karşıtı olmasıyla fark yaratmaktadır.

Biz hafif yapılarıyla cildimizi yormayan CC kremleri kullanmayı BB kremlere oranla daha çok tercih ediyoruz.Bizim bu konuda söyleyebiliceklerimiz bu kadar, umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts