17 Kasım 2016 Perşembe

ALLIK ÇEŞİTLERİ VE KİMYASAL İÇERİĞİ/ BLUSH TYPES AND CHEMİCAL CONTENT

Herkese yeniden merhaba! Bugün yazımızda sizlere günlük makyajımızın en renkli kısımlarından biri olan allıkların kimyasal yapısından bahsetmek istiyoruz.
Hello everybody! We wanna mention about chemical content of blushers which is on of the most colourful part of daily makeup.

Allıklar genel olarak toz, krem, likit, jel ve kalem şeklinde olabilirler. Fondötenlere göre daha az örtücü özelliğe sahiptirler.
Blushes generally can be in the form of powder, cream, liquid, gel and pen. Unlikely foundations, they have less cover.

Toz allıklar genelde en çok kullanılan allık çeşididir ve her cilt tipine uygundur.
Powdered types are the most commonly used blushes and they are suitable for every skin type.


Krem allıklar ise toz allıklara göre daha çok pigmentasyona sahiptirler. Toz allıklara göre daha fazla nem ve yağa sahip olduklarından dolayı kuru ciltlerin kullanımına daha uygundurlar.
Cream blushes have more pigmentation than dust blushes. They are more suitable for dry skin because they have more moisture and oil than dust blushes.


Likit ve jel allıklar ise genelde parmakla uygulamada daha etkili bir sonuç verirler. Yağsız ve kalıcı oldukları için yağlı ciltler için daha iyi bir seçim olacaktır.
Liquid and gel types are generally more effective in finger application. They are more suitable for oily skin because they are oil-free and long-lasting.




Kalem allıklar ise fazla yağ içeriğine sahiptirler, bu nedenle yağlı ciltlerin kullanmaması gerekir. Diğer türlere göre kullanımı daha kolay olan ürünlerdir.

Pen blushers have excess oil content, so oily skin should not be used. They are products that are easier to use than other types.


Allıklar genel olarak 16 tane kimyasal madde içerirler. Bunların içinde en tehlikeli olanları etil paraben, metil paraben ve propil parabendir. Bu kimyasalların olası yan etkileri tahriş, kurdeşen ve hormonal bozukluklardır.
Blushes generally contain 16 chemicals. The most dangerous of these are ethyl paraben, methyl paraben and propyl paraben. Possible side effects of these chemicals are irritation, hives and hormonal disorders.

Umarız yazımız sizin için yararlı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzereJ
Hope you like our post. See you next time!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts