2 Mart 2017 Perşembe

ÜRÜN İNCELEME-CATRICE HD LIQUID COVERAGE FONDOTEN


Herkese merhabalar! Bildiğiniz gibi takipçilerimizden gelen ürün inceleme isteklerine yazı planımızda yer veriyoruz ve bugün de çok soru alan Catrice markasının HD Liquid Coverage fondötenini inceleyeceğiz.



Catrice Rossmann mağazalarında satılan bir marka ve biz de fiyat performans açısından başarılı bulduğumuz için bir çok ürününü kullanmıştık. Bu ürün de bir çok markanın, özellikle de Dior’ un Nude Air fondötenine uygun fiyatlı alternatif olarak gösterilen bir ürün. Nude Air fondöteni kullandığımız için karşılaştırma imkanımız da oldu.



Öncelikle HD Liquid Coverage fondötenin kendisi ile başlayalım. Ürün 30 ml. gramaja sahip ve damlalıklı bir şişede geliyor. Dört adet rengi var, 001 Light Beige, 002 Rose Beige, 003 Sand Beige ve 004 Warm Beige. Bizdeki rengi 001 numara Light Beige rengi. Açıkçası renk skalası olarak ara renklerin olmaması bazı cilt renkleri için uyumlu olmamasına neden olabiliyor, özellikle 001 ve 002 numaraları arasında olmak üzere renkler arasındaki geçiş çok bariz, bu nedenle ara tonlara uyumlu olmayabilir. Dört renk için de ağırlıklı olarak daha sıcak alt tonlu cilt rengine uyduğunu söyleyebiliriz.



Ürün fazlasıyla akışkan yapıda. Bu akışkanlık ve çok çabuk sabitlenmesi uygulanmasını biraz zorlaştırıyor, bu nedenle biz ürünü direk yüzümüze sürmektense fırçanın veya süngerin üzerine alıp öyle uyguladık. Dior Nude Air’ de ise bu kadar belirgin bir akışkanlık yok.

Ürün çok çabuk sabitlendiği için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Matlığı veren pudra bitişi nedeniyle eğer hızlı davranmazsanız sabitleniyor ve dağıtması zorlaşıyor, bu nedenle homojen bir görüntü elde edemiyorsunuz. Dior Nude Air’ e göre daha mat bitişli ancak tamamen pudramsı bir görüntü yaratmıyor, mat ama kuru durmayan bir görüntü elde edebiliyorsunuz. Özellikle ince yapısına rağmen gün içinde parlamayı kontrol etme başarısı gayet iyi, yaklaşık 4-5 saat matlık sağlıyor diyebiliriz. Karma ve yağlı ciltler için bu anlamda ideal.



Ürünün kapatıcılığı ise orta diyebiliriz. Ancak ince yapılı fondötenleri 2.kat uygulama avantajı oluyor, bu nedenle eğer fazla kapatıcılık isterseniz ikinci katı rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Nude Air ile kapatıcılığı hemen hemen aynı diyebiliriz.

Ürün ince yapılı olmasına rağmen ve sünger tarafından emilmesine rağmen biz süngerle uygulamayı daha çok tercih ettik çünkü süngerle 2.katta kapatıcılığı arttırabilirsiniz ama fırça ürün emmese de bu fondöten hızlı sabitlendiğinden fırçayla dağıtarak eşit yayamayabiliyorsunuz.

Özetle bu ürün ince yapılı ve mat bitişli bir fondöten olarak yağlı, karma, parlamaya müsait ciltlere uygun bir fondöten. Günlük kullanım için ideal. Uygun fiyatlı güzel bir seçenek olabilir. Dior Nude Air’ e birebir muadil diyemeyiz, yapısı fazla akışkan, daha mat ve renk skalası daha dar. Ancak eğer uygun renk tonunu bulabilirseniz fiyatına göre güzel ve başarılı bir fondöten diyebiliriz. Güncel fiyatı 20 TL.


Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. İncelenmesini istediğiniz ürünleri bize Instagram hesabımızdan DM olarak veya email adresimize e-posta olarak gönderebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

4 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş severek okudum:)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu fondöteni çok aradım ama bulamadım. Hangi rossmanda aldınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz İstanbul Nişantaşı' ndaki Rossmann mağazasından almıştık ancak bildiğimiz kadarıyla Eveshop mağazalarında da satışı başladı:)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts