6 Mart 2017 Pazartesi

ÜRÜN İNCELEME - TOO FACED SWEET PEACH PALET


Herkese merhabalar! Bugün sizlere Too Faced’ in hem ülkemizde hem de yurt dışında çok popüler olan yeni far paleti Sweet Peach far paletini inceleyeceğiz! Hep birlikte bakalım!



Bu paleti biz yurt dışına gittiğimiz dönem satın almıştık ancak şuan bazı Instagram hesapları aracılığı ile de yurt dışından temin edilebiliyor. Metalik kutusunun içinde, üzerinde şeftali şeklinde kabartmalar olan bir ambalajı var ve diğer Too Faced paletlerde olduğu gibi bu palette de belirgin bir aromalı koku var. Ambalajı açtığınızda şeftali kokusuna benzeyen şekerli bir koku alıyorsunuz, tıpkı markanın Chocolate Bar far paletinden çikolata kokusu gelmesi gibi.



Üründe 18 adet far var. Bunlardan 6 tanesi mat iken 12 tanesi ışıltılı. Kullanım ömrü açıldıktan sonra 12 ay ve toplam ağırlığı 18.4 gr. Şimdi tek tek farlara göz atalım.

WHITE PEACH: Klasik bir açık renk olan White Peach aslında satin bitişli ancak bazla uygulanınca biraz daha mat durabiliyor. Kaş altını aydınlatmaya uygun, sıcak alt tonlu, pembelik içeren inci rengi gibi.

NECTAR: Şampanya renginde, ışıltılı bir far. Altın rengi yansımaları var. Hafif tozutma yapabiliyor.

PEACHES N’ CREAM: Mat yapılı bir far. Sıcak alt tonlu ancak ten rengine göre nötr de gözükebiliyor. Kalıcılığı yüksek. Açık bej rengi.

LUSCIOUS: Işıltılı yapıya sahip, bakır ve nude tonlarında, somon rengi bir far. Paletteki en kullanışlı renklerden biri. Metalik yansımaları olan farlardan.

COBBLER: Luscious’ a göre daha kahve tonlu, sıcak alt tonlu ışıltılı bir far. Bizim paletteki en sevdiğimiz tonlardan.

GEORGIA: Mat yapılı, uçuk pembe bir far. Paletteki en pigmentasyonu düşük far diyebiliriz. Yapısı da diğer farlara göre daha sert.



JUST PEACHY: Satin bitişili, pembe tonlu far. Ancak satin bitişine rağmen yapısı çok yumuşak değil ve kalıcılığı da düşük. Renk olarak fazla parlak pembe tonunda. Sürümü de dağıtması da yapısının sertliği nedeniyle biraz zor.

CANDIED PEACH: Mat ancak küçük yapıda yansımaları olan turuncu tonu. Geçiş tonu olarak kullanıma uygun, pigmentasyonu gayet iyi, mat yapısına rağmen dağıtması son derece kolay, sert bir yapısı yok.

CARAMELIZED: Bronz ve bakır tonlu yansımaları olan, ışıltılı yapıda bir kahve tonu. Aslında her göz makyajına uyan joker bir renk. Yapısı yumuşak, kalıcılığı da gayet iyi.

BLESS HER HEART: Altın rengi ışıltılar içeren açık tonlu bir yeşil rengi. Yapısı yumuşak ancak renk olarak ışıltılı olmasına rağmen biraz soluk durabiliyor.

BELLINI: Sedefli pembe-somon rengi arası, doğal bir pembe tonu. Pembe ve altın tonlu ışıltıları var, özellikle gözün iç köşelerine uygulayınca çok güzel duran bir renk.

PUREE: Sıcak tonlu, mat yapılı bir kahverengi. Ton olarak bir çok makyaja uyumlu, mat olmasına rağmen yumuşak yapılı.



TEMPTING: Işıltılı koyu yeşil-siyah arası bir renk. Yapısı en yumuşak olan far diyebiliriz, pigmentasyonu ve kapatıclığı yani opaklığı çok başarılı. Paletteki diğer renklerden alakasız dursa da tek başına çok başarılı bir far.

PEACH PIT: Satin bitişli, koyu bronz yansımaları olan bir kahverengi. Sürümü kolay, kalıcılığı da gayet iyi, dumanlı göz makyajında da gayet güzel duruyor.

SUMMER YUM: Sıcak alt tonlu, kiremit tonunda, kızıl kahve bir renk. Yapısı orta sertlikte, kalıcılığı yüksek. Renk olarak paletteki favorilerimizden. Hem tek başına hem de geçiş tonu olarak çok başarılı.

CHARMED I’M SURE: Paletteki iki soğuk tonlu renkten biri. Küllü kahverengi. Yapısı Summer Yum gibi orta sertlikte. Kalıcılığı gayet iyi, açık renk kaşlarınız varsa kaş doldurmak için de uygun bir renk olabilir.

DELECTABLE: Mat yapılı bordo-mor arası bir far. Yapısı serti pigmentasyonu orta. Baz kullanmadan kalıcılığı düşük. Paletteki diğer renklere göre alakasız bir renk sayılabilir.

TALK DERBY TO ME: Satin bitişli, ışıltılı bir koyu mor rengi. Paletteki diğer soğuk alt tonlu renk. Opaklığı ve pigmentasyonu orta, kalıcılığı iyi ama yapısı orta sertlikte. Hafifi bir tozutma sorunu var.



Aslında bu palet kalıcılık, opaklık, pigmentasyon, yapı ve ton olarak birbirinden oldukça farklı farlar barındırıyor. Her far kendi içinde farklı bir olumlu yöne sahip ancak genel olarak homojen bir palet değil. Bizim favori renklerimiz Summer Yum, Cobbler ve Charmed I’m Sure renkleri oldu ama genel olarak benzeri bulunmayacak tonlar değil. Palet için genel olarak renk açısından güzel ancak eşsiz değil, kalıcılığı iyi, yapısı ve sürümü orta nitelikte diyebiliriz. Özellikle Chocolate Bar far paleti olanlar için bu palet çok gerekli olmayabilir.

İşte bizim bu palet hakkındaki görüşlerimiz bunlardı. Biz yurtdışından aldığımız için yurt dışı fiyatı güncel olarak 49$.

Umarız yazımız faydalı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts