7 Mart 2016 Pazartesi

07.02.2016-SAÇ BOYASI İÇERİKLERİ

Herkese yeniden merhaba! Bugün sizlerle birçok kadının sık sık kullandığı saç boyalarının içeriğinden bahsetmek istiyoruz.

İnsanlar saçlarındaki beyazları kapatmak, sahip olduğu saç rengini açmak ya da koyulaştırmak amacıyla saç boyalarını kullanırlar. Saç boyaları içinde çeşitli kimyasal maddeler bulundurur. Bu maddelerin bazıları içerisinde kansere neden olan pigmentler bulundurur.


Üç çeşit kimyasal boya vardır; direkt, kalıcı ve ton sür ton boyalar.

Direkt boyalar saçın rengini değiştirmez ya da saçtaki beyazları kapatmazlar sadece saçta yansıma sağlarlar . Bu boyalar direk saç teline sabitlenirler. Boya negatif saç pozitif olduğu için birbirlerine yapışırlar.


Kalıcı boyalar ise oksijenli su ve amonyak içerirler. Bu boyalar saç teline nufüz eder ve saçın, özellikle saça rengini veren melaninin yapısını değiştirirler. 


Ton sür ton boyalar ise diğer iki tip boyanın ortasında bir yerlerde bulunuyor. İçeriğinde amonyak bulunmaz oksijenli su bulunuyor.


Kimyasal boyaların dışında tercih edilen bir boya çeşidi ise doğal boyalardır. Saç boyasının doğal olup olmadığını anlamak için , öncelikle Avrupa Kontrol Edilmiş Doğal Kozmetik (Bdih) ten onaylı olması yani sertifikasının olması gerekmektedir. Doğal saç boyaları sentetik koku, renk ve konserve edici madde parafin ve petrol kökenli maddeler içermemelidir. Ayrıca doğal saç boyaları saçın rengini açmaz yani boya saçınızın rengini açıyorsa doğal değildir. Kimyasal boyalar yaklaşık 1 ay rengini korurken doğal boyalar daha erken saçtan akar. 



Bilinen en doğal saç boyası kınadır. Kınada çeşitli renkler olmadığı için çok tercih edilmese bile vücuda hiçbir zararı yoktur.


Peki kullanılan saç boyaları kanserojen mi? Kullandığımız bir çok ürün gibi saç boyaları da birçok zararlı kimyasal içeriyor. Bu nedenle saç boyalarını alırken içeriğine mutlaka bakmamız gerekmektedir. Saç boyası üretiminde kullanılan kimyasallardan 22 tanesi Avrupa ülkelerinde yasaklandı. 

Eğer ki kullandığınız boya bu maddeleri içeriyorsa saçınıza zarar veriyor.

  1. 6-Methoxy-2,3-Pyridinediamine
  2. 2,3-Naphthalenediol
  3. 2,4- Diaminodiphenylamine
  4. 2,6-Bis(2-Hydroxyethoxy)-3,5-Pyridinediamine
  5. 2-Methoxymethyl-p-Aminophenol
  6. 4,5-Diamino-1-Methylpyrazole
  7. 4,5-Diamino-1-((4-Chlorophenyl)Methyl)-1H-Pyrazole Sulfate
  8. 4-Chloro-2-Aminophenol
  9. 4-Hydroxyindole
  10. 4-Methoxytoluene-2,5-Diamine
  11. 5-Amino-4-Fluoro-2-Methylphenol Sulfate
  12. N,N-Diethyl-m-Aminophenol
  13. N,N-Dimethyl-2,6-Pyridinediamine
  14. N-Cyclopentyl-m-Aminophenol
  15. N-(2-Methoxyethyl)-p-phenylenediamine
  16. 2,4-Diamino-5-methylphenetol
  17. 1,7-Naphthalenediol
  18. 3,4-Diaminobenzoic acid
  19. 2-Aminomethyl-p-aminophenol
  20. Solvent Red 1 (Cl 12150)
  21. Acid Orange 24 (Cl 20170)
  22. Acid Red 73 (Cl 27290)17
Evet bizim saç boyaları hakkında söylemek istediklerimiz bu kadar. Umarız yazımız sizin için yararlı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts