9 Mart 2016 Çarşamba

09.03.2016-MAKYAJ SÜNGERLERİ KARŞILAŞTIRMASI

Herkese merhaba! Bugünkü yazımızda size piyasadaki belli bazı süngerlerden karşılaştırarak bahsetmek istedik.

Hepinizin bildiği gibi Beauty Blender ile süngerler daha da meşhur oldu ve önem kazandı. Aslında hala piyasada doku olarak en iyi yapı Beauty Blender’ da diyebiliriz. Süete benzer bir dokusu var, suyu çekince şişme oranı yüksek. Ayrıca makyajı karıştırma ve en doğal görünümü yakalama açısından çok başarılı. Kötü yanı ne kadar iyi bakılırsa bakılsın maksimum 6 aylık bir ömrü var çünkü fazla su emdiğinden açıkta kurutsanız dahi nemli kaldığından küflenmeye başlıyor. Ayrıca likid ürünleri de fazlasıyla emdiğinden ne kadar temizleseniz de içi çok iyi temizlenmiyor ve içten küflenebiliyor. Ve her yıkamada boya vermeye devam ediyor. Bizim tavsiyemiz 4-5 aylık kullanım sonrası değiştirmeniz. Yapı olarak en başarılı sünger hala Beauty Blender.

Yves Rocher’ nin süngeri de bildiğiniz gibi meşhur olan süngerlerden birisi. Yapı
olarak da Beauty Blender a en yakın olan ve fiyatı daha uygun olan bir sünger. Açık renkli olduğu için zor temizleniyor. Ürünü Beauty Blender kadar emmiyor ama onun kadar homojen de dağıtmıyor. Uygun fiyatlı ikinci favorimiz diyebiliriz.

Real Techniques sünger fırçaları kadar başarılı bulmadığımız bir ürün oldu. Kesik ucu kolay göz altı uygulaması sağlasa da yapısı normal süngerlere fazlasıyla benziyor ve biraz lastik görünümü ve yapısı var. Ancak az ürün emmesi bir avantaj diyebiliriz.


Watsons makyaj süngeri ise şekil olarak her ne kadar Yves Rocher süngere benzese de yapısı fazla lastik benzeri bir dokuya sahip. Ürünü homojen yayma açısından başarılı bulamadık, hiç ürün emmiyor diyebiliriz. Ancak yapısı fazla ürün emmediğinden kolay temizleniyor diyebiliriz.

Son olarak bizim sahip olduğumuz süngerlerden birisi de MAC süngerler. MAC in fırçaları kadar başarılı bulmadığımız bu ürün sivri kısmı sayesinde aslında en kolay uygulamaya sahip ama temizliği zor ve MAC fırçalardan ürünü dağıtmada biraz eksik kalıyor. Beauty Blender a göre üstün olduğu bir yönü yok ancak uygulama açısından şekli gayet uygun.

İşte bizim sahip olduğumuz süngerler arasında yaptığımız karşılaştırma bu şekildeydi. Beauty Blender yapı olarak hala favorimiz, ona en yakın ve başarılı bulduğumuz ise Yves Rocher nin süngeri. Fiyat performans olarak da bu ikisi fiyatını karşılayan ürünler, özellikle de Yves Rocher nin süngeri daha uzun kullanım şansına sahip. Stokları tükenmiş olsa da tekrar piyasaya sürülmesi beklenen ürünlerden, bizim de favorimiz.

Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts