14 Mart 2016 Pazartesi

UYGUN FİYATLI OJE KARŞILAŞTIRMASI

Yeniden merhaba! Bugünkü yazımızda sizlere piyasada olan ve elimizin sık sık gittiği birkaç uygun fiyatlı ojeyi karşılaştırmak istedik.

Flormar: Oje deyince akla gelen ilk markalardan biri olan Flormar’ ın çok geniş bir renk skalası var. Jelly look, satin matte, full color serileri özellikle beğendiğimiz serileri. Ancak top coat ları çok başaralı değil, geç kuruyor. Flormar ojelerinde de genel olarak geç kuruma sıkıntısı var, özellikle oje sürüp yatarsanız çarşaf izleri üzerine çıkıyor. Ancak kalıcılığı farklı bir top coat la uzun süre dayanabiliyor.





Golden Rose: Flormar gibi geniş renk skalası Golden Rose’ da da var ancak dayanıklılığı biraz daha az diyebiliriz. Çabuk kuruyor ve renk verişi güzel ancak tek katta sürülen One Step serisi çok başarılı bulamadığımız bir seri. Flormar’ daki gibi mat bir seri çıkardı, renk vermesi açısından güzel bir seri. Ancak base coat ları çok başarılı değil.



Deborah: Çok güzel renkleri ve tek katta bile opak renk vermesine rağmen çok çabuk sakız kıvamını alıyor, tek katta renk vermesinin nedeni ise kalın bir yapısının olması. Kalıcılığı ise iyi bir top coat ile 5 gün kadar idare edebiliyor. Ancak çabuk bozulması dezavantaj.


Yves Rocher: Uygun fiyatlı ojelerden highend markalara en yakın olan serilerden biri. Renk çeşitliliği aslında çok fazla değildi, seriye beğenilmesinin ardından yeni renkler eklendi. Renkler belli başlı renklerin tek tonlarından oluşurken çeşit arttırıldı. Ojenin yapısı çok güzel, orta kalınlıkta, ikinci katta çok güzel renk veriyor, topaklanma veya tabaka halinde durma yapmıyor. Çabuk kuruyor, kalıcılığı ise orta diyebiliriz. Yapı olarak favori ojelerimizden.

H&M: Aslında fiyat olarak diğer ojelerden daha pahalı olsa da çok başarılı ojeler diyebiliriz. Renk çeşitleri çok güzel, şişedeki ile birebir renk veriyor, kapatıcılığı yüksek ve gramajı da fazla. Kalıcılığı da gayet iyi ve çabuk bozulan bir yapısı yok. Kalınlığı orta, top coat sürmeden de rengi gayet parlak duran ojeler, bizim favori ojelerimizden oldu.

Revlon: Yine gramaj olarak fazla bir seri. Revlonun özellikle base coat ve top coat çeşitleri ojelerinden daha başarılı. Ojeleri gayet parlak, biraz ince bir yapısı var ancak kalıcılıkları çok iyi değil. Serisindeki renkler özellikle gösterişli tonlardan oluşuyor.




Note: Renkleri çok güzel olan, özellikle gül kurusu ve kiremit kahve tonları çok hoş olan bu ojeler ince yapıları nedeniyle kolay kolay renk vermiyor ama daha da ötesi sürümü esnasında çok dalgalı bir görünüm veriyor. Aynı zamanda base coat a rağmen çabuk soyuluyor.

Rimmel London: Canlı renkleri ve kalıcılığı ile sevdiğimiz ojelerden oluşan Rimmel London ojelerin tek olumsuz yanı geç kuruyor olması. Yapıları kalın ile orta arası ama buna rağmen kolay bir sürümleri var.

Sally Hansen: Fiyat olarak diğerlerinden fazla da olsa hem gramajı hem de opaklığı ile yine sevdiğimiz ve high end markalara en yakın olan ojelerden. Kalıcılığı ve sürümü de oldukça yüksek, üstelik gramaj olarak da fazla. Top coat sürmeden 4-5 gün dayanabiliyor.

Kısaca bizim uygun fiyatlı ojelerden en sevdiklerimiz Yves Rocher, H&M, Sally Hansen oldu. Renk skalası açısından daha çeşitli olan Flormar ve Golden Rose ise onları 2. Sıradan takip ediyor diyebiliriz.
Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts