28 Mart 2016 Pazartesi

28.03.2016-MAKYAJ SABİTLEYİCİ SPRAYLER

Herkese tekrardan merhaba! Bugün sizlere makyaj sabitlemek için kullandığımız ve daha önceden de kullanmış olduğumuz bazı ürünlerden karşılaştırarak bahsedeceğiz.

Makyajın dayanıklılığı makyajın ağırlığına, kullanım süresine ve cilt tipine göre değişmekle birlikte aslında herkesin dikkat ettiği bir konu. Bütün gün dışarıda olan ve yoğun çalışma temposu içinde makyajını tazelemeye fırsat bulamayanlar veya özel bir akşamda makyajının uzun süre dayanıklı kalmasını isteyenler, yazın sıcaklarda makyajının terle çok çabuk akmasından şikayet edenler ve yağlı bir cilde sahip olup parlama sorunu yaşayanlar bu durumdan daha belirgin olarak rahatsızlık duyuyorlar. Makyaj bazlarının yanı sıra sabitleyici spreyler de bu nedenle tercih ediliyor.

Bizim denediğimiz ilk makyaj sabitleyici sprey MAC Fix Plus olmuştur. Ancak ürünün verdiği hafif bir ferahlık hissi ve pudradan kaynaklanan yoğun görünüm hafifletmesi dışında makyajın dayanıklılığını arttırmada özel bir etkisini göremedik. Bu nedenle bir şişeyi bitirdikten sonra tekrar almadığımız bir ürün oldu.


İkinci denediğimiz Urban Decay in All Nighter spreyi oldu. Bu spreyin makyajı uzun süre sabit tutma performansını gerçekten çok başarılı bulduk ancak günlük kullanım için biraz yoğun diyebiliriz. Adı gibi gerçekten geceye uygun ve özel makyajlarınızın uzun süre bozulmadan kalmasını sağlıyor, yeme içmeyle kolayca dağılan rujların bile.


Üçüncü denememiz Nyx in Matte Finish spreyi oldu. Fiyat olarak MAC’ e göre daha uygun olan bu ürün yine beğendiğimiz ve Urban Decay’ e göre günlük kullanıma daha uygun bulduğumuz bir ürün. Sabitleme performansı da oldukça başarılı. Tekrar aldığımız ve severek kullandıklarımızdan oldu.


Bizim uygun fiyatlı sabitleyicilerden denediğimiz Avon makyaj sabitleyici ise maalesef biraz hayal kırıklığı yarattı. Makyajı sabitleme özelliği iyi olsa da bu özelliği içerisindeki yoğun alkolden alıyor ve bu da hassas cildin kızarıp yanmasına sebep olabiliyor. Bu nedenle tekrar almadığımız ürünlerden.





Memnun kaldığımız bir diğer ürün ise Jane Iredale Pom Mist Nemlendirici ve Fiksleyici sprey oldu. Özellikle kuru ciltlilerin severek kullanacağı bu ürün hem Urban Decay sprey kadar uzun dayanıklılık sağlıyor hem de cildinizi mineral su kadar rahatlatıp pudradan oluşan o gerginlik hissini alıyor. Biz severek günlük makyajımızda da kullanıyoruz.


Son olarak denediklerimiz ise makyajın cakey bir görünümden uzaklaşıp daha homojen ve doğal olması için tercih ettiğimiz termal sular oldu. Normalde de cildinize makyajsızken sıkabildiğiniz termal sular da sabitleyici sprey olarak kullanılabiliyor. Hem serinletiyor, hem de cildinizi beslerken makyajınızı da çok daha natürel bir görünüme ulaştırıyor. Bizim favorimiz Avene ve La Roche Posay’ in mineral suları oldu.



Kısaca bizim gece makyajı için favorimiz Urban Decay All Nighter sprey; gündüz içinse Jane Iredale Pom Mist ve Nyx in Matte Finish spreyi. Termal sular ise daimi favorilerimizden ve burada da kullanım alanı buluyor.

Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts