5 Mart 2016 Cumartesi

05.03.2016-SOFRA SUNUM ÖNERİLERİ


Merhaba! Bugün kozmetik ve güzellik dışında bir konu hazırladık sizlere. Bu yazımızda size sunum önerilerimizden bahsedeceğiz.

 

Artık büyük ve kalabalık, bol misafirli akşam yemeklerinin dışında da güzel ve zarif sunumlar arar olduk. Özellikle de gün içerisinde kahve, çay saatlerimizde bile buna dikkat eder olduk. Çoğu kişi bu görsel güzelliği Instagramda like alarak da taçlandırma hevesinde;) Ancak zarif bir sunum için aslında çok ayrıntılı şeylere ihtiyaç yok.

 

Öncelikle kahve ve çay sunumlarınız için kişiye özel satılan ve cafelerde de tercih edilen tek kişilik mini tepsileri tercih edebilirsiniz. Böylece tek tabakta kahve, yanında küçük bir tatlı kurabiye veya lokum ve su, likör şerbet gibi ikramlarınız yer alabilir. Hatta minik çiçek ve renkli bir peçete bile görünümü güzelleştirebilir. Burada önemli olan sunumunuzun göz yormaması. Hepsini birlikte koymak ve tepsileri doldurmak abartılı bir sunuma yol açabilir.


 

Eğer tek bir tepside sunumu yapacaksanız altlarına her biri farklı desende peçeteler kullanarak kişiye özel süsü verebilir, tepsinin ortasına zarif bir çiçek koyabilirsiniz. Bizim kahve ve çay servislerinde en sevdiğimiz renk beyaz. Hem ahşapla hem de metalle çok yakışıyor ve her rengi bütünlüyor.


 

Sofra sunumlarında ise misafirlerinizin güzel yemeklerinize ulaşmasını ve sofrada otururken birbirlerini görmelerini engelleyecek büyük ve yüksek süsler hem servisi hem de iletişimi zorlaştırıyor. Ortaya koyacağınız bir çiçeğin her iki yanına uzunlamasına tek sıra halinde mum dizebilirsiniz, böylece masanızın sadece orta hattını kapatmış olursunuz. Ayrıca eğer isterseniz ortaya çanak gibi derin bir tabak yerleştirip içini suyla doldurarak mumları suyun üstüne yerleştirebilirsiniz, böylece kaza riski de oluşmaz;)


 

Çatal bıçak servisinde tabi ki yemek menünüze göre tercih yapacaksınız ama ilk servis edeceğiniz yemekte kullanılacak kaşık, çatal bıçak en dışta olmalı. Yani siz servisinizi yaparken misafirleriniz de yemek takımlarını en dıştan en içe sırayla kullanmalı. En son servis edeceğiniz tatlı gibi ikramlıklarınızı ise en içe de koyabilir, direkt tabağın önüne yatay biçimde de yerleştirebilirsiniz.


 

Kişiye özel minik jestler misafirlerinizi oldukça memnun edecektir. Üzerlerinde isimlerinim yazdığı minik kartları tabaklarının önlerine yerleştirebilirsiniz. Veya daha spor bir sofra hazırlayacaksanız herkesin en sevdiği renkte servis takımı kullanabilirsiniz.


 

Tabak altlıklarınız için klasik yuvarlak veya kare takımlar yerine yine ahşap altlıklar kullanabilirsiniz. Hatta bu serviste beyaz takımlar kullanıp peçeteliklerinize de kuru dallar sıkıştırabilirsiniz.

 

Peçeteliklerinizi doğrudan tabakların üstüne koymak yerden tasarruf etmenizi sağlar. Eğer kumaş peçeteler kullanırsanız kağıt peçeteleri de misafirlerin isteme olasılığına karşı sunumunuzla aynı renk bir kutuya koyabilirsiniz.

 

Bardak sunumunda su ve içecek-içki bardağı olarak iki bardak bulundurmanızı öneririz. Bardaklarınızın ikisinin de aynı olmasından ziyade su bardağınızı farklı seçmeniz daha güzel bir görüntü sağlayacaktır. Eğer içecek-içki bardaklarınız kadeh şeklindeyse yani ayaklıysa su bardağınız ondan farklı modelde ve tercihen daha uzun-isterseniz daha kısa- olmalıdır.


 

Son olarak renk uyumu önemli. Pastel tonları kullanacağınız bir sofrada servisiniz daha dikkate çekecektir. Hafif yemekler, zeytinyağlı ve salata ağırlıklı bir menünüz varsa açık renkler de tıpkı menünüz gibi hafif ve doğal durarak bunu tamamlayacaktır. Eğer koyu renkler tercih ediyorsanız diğer her şeyi açık tutmanız gerekir çünkü koyu renkler sofrayı daha dolu ve kalabalık gösterir. Bizim önerimiz koyu renkleri sofranın zemininde değil ayrıntılarda tercih etmeniz. Kırmızı, turuncu gibi tonlar kişilerin iştahını açar ve genelde kırmızı et ve baharatlı yemeklerin ağırlıkta olduğu menüleri yansıtır. Bu tarz canlı renkleri kullanmak isterseniz ayrıntılarda mutlaka beyazı kullanmanızı tavsiye ederiz çünkü beyaz sofra servislerinde canlı ve koyu renkleri en iyi nötrleyen renktir. Ayrıca aynı anda birden fazla canlı renk kullanmak dikkati yemeklerinizden uzaklaştırır.

 

Umarım yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts