9 Mayıs 2016 Pazartesi

BAHAR TRENDİ-ÇİÇEKLİ DESENLERİ KOMBİNLEME

Yeniden merhabalar! Bugün havaların güzelleşmesiyle gardrobumuzda yerini alan pastel renkleri ve floral desenleri kombinleme hakkında bir yazı hazırladık sizlere.

Baharın ve yazın en sevilen yönlerinden biri de şüphesiz kalın ve ağır kumaşların kalkıp hafif ve renkli giysilerin giyilmesi. En çok sevilen ve artık klasikleşen floral yani çiçek baskısı desenler bu sene de moda. Peki kendi stilimize nasıl uyarlayabiliriz?
Öncelikle önemli olan desen seçiminde de bedenimizi tanımamız. Büyük desenler ve motifler eğer vücudunuzda kilolu bir bölgeniz varsa, basen, bel veya göğüs gibi; burada kullanmamanız gereken tercihler, çünkü bu bölgelerinizi olduğundan daha da geniş gösterirler. O yüzden ince olduğunu düşündüğünüz bölgelerinizde büyük motifler tercih ederken, problemli ve geniş alanlar için de küçük desenlerden faydalanabilirsiniz.
Eğer minimal bir tarzınız varsa veya ofis stilinize floral deseni uyarlamak istiyorsanız bu deseni tek parçada ve tek renk olarak kullanmanız veya soft ve pastel tonları tercih etmeniz gerekir. Örneğin tek renk çiçekli, vücuda oturan, kalem bir elbise ile az aksesuar kullanıp, çanta ve ayakkabıda da nude tonlar tercih ederseniz oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca bej, kahve, beyaz ve ten rengi de yine ofis stilindeki floral desenli kıyafetlerinizde çok hoş durabilecek renkler.

Günlük kombinlerinizde ise floral elbise, etek ve pantolonlarınızın altına düz renk bir spor ayakkabı veya loafermakosen tarzı düz ayakkabılar giyebilirsiniz. Bizim tercihimiz basic tshirt ler ve Jean ceketlerle tamamlamak. Omza asılan sırt çantaları veya küçük çantalar da bu stilde hem şık hem de masum bir görüntü yaratıyorlar.

Desenleri karıştırmak isteyenlerdenseniz bizim önerimiz floral deseni yine bir floral desenle değil, daha sade desenlerle karıştırmak. Çizgili, kareli veyepuantiye desenler hem daha minimal olmaları hem de genelde sade renklerden oluşmaları ile çiçek deseninden rol çalmazlar ve göz yormadan hoş bir görünüm yaratırlar. İki farklı floral desen kullanmak istiyorsanız yine tek renk ve küçük motifler ile kesimi çok hareketli olmayan kıyafetler tercih etmelisiniz. Çan etekler, fırfırlı kesimler, İspanyol paça pantolonlar gibi modellerde desenleri karıştırmak, kıyafetlerinizin yarışmasına neden olur.

Son olarak makyajınızı ve aksesuarlarınızı sade tutarak çiçek desenli şifon, uçuşan, ferah kıyafetlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts