8 Aralık 2016 Perşembe

DUŞ JELLERİNİN KİMYASAL İÇERİĞİ / CHEMİCAL CONTENT OF SHOWER GELS

Herkese yeniden merhaba:) Bugün sizlere çok ilgi gören içerik yazılarımızın devamı olarak duş jellerinin kimyasal içeriğinden bahsetmek istiyoruz.
Hello everybody! Today we want to talk about chemical content of shower gels as a continuation of of our content post which is very popular with you.


Son yıllarda duşta sabun kullanmanın yerini artık duş jelleri aldı. Birçok duş jeli pH değerinden dolayı sabunlara oranla cildimizde kullanılmaya daha uygun ayrıca yapıları gereği de sabunlar gibi cildimizi kurutmuyorlar.
In recent years, shower gels are preferred more than soaps Many shower gels are more suitable to use on our skin than soaps because of its pH value and also do not dry our skin like soaps.

Duş jelleri içerdikleri sürfaktan olarak adlandırılan yüzey aktif maddeler sayesinde vücudumuzda bulunan yağ, kir ve ölü deriyi cildimizden uzaklaştırmaktadırlar.
Shower gels remove oil, dirt and dead skin from our skin because of surfactants.

Genelde duş jelleri bizler tarafından içerdikleri kokuya göre sınıflandırılsalar bile bu yanlış bir olgudur. Çünkü duş jellerinin kokularından çok içerikleri önemlidir.
Even if the shower gels are generally classified by the odor they contain, this is a false phenomenon.Because their contents are more important than the smells of shower gels.

Kimyasal açıdan en güvenilir duş jelleri genelde temizleyici madde olarak SLS (sodyum lauryl sülfat) ve SLES (sodyum loril eter sülfat)  içermeyenlerdir. Çünkü bu maddeler cildi tahriş etmektedir ayrıca kansorejen bir madde olan formaldehite dönüşmektedirler.
In terms of chemical content the most reliable shower gels do not contain SLS (sodium lauryl sulfate) and SLES ( sodium lauryl ether sulfate) as cleasing agents.

Ayrıca zararları çok bilinen kimyasallardan biri olan paraben de duş jellerinde bulunmaması gereken maddelerden. İçeriğinde fitalat bulunan parfümler de yurt dışında yasaklanan kimyasalardan biri.
In addition, paraben which is one of the harmful chemicals should not be in shower gels.Perfumes containing phthalates are also one of the chemicals prohibited abroad.

Bir diğer zararlı kimyasal ise DMDM hydantoin. Bu madde kozmetik koruyucusu olarak bilinse bile formaldehit oluşturması açısından zararlıdır.
Another harmful chemical is DMDM hydantoin. This substance which is known as cosmetic preservative is very harmful in terms of forming formaldehyde.

Du jellerinin içeriğinde olması gereken cildi nemli tutucak kimyasallar ise d-phanthenol (B vitamini), gliserin, tochaphreol ( E vitamini) gibi maddelerdir.
Chemicals which should be in the shower gels to moisturise are d-phanthenol (B vitamins), glycerin, tochaphreol ( E vitamins).

Bizim duş jelleri hakkında söyliyceklerimiz bu kadar. Umarız yazımız sizin için yararlı olmuştur:)
Hope you like our post! See you next again!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts