5 Eylül 2016 Pazartesi

TREND ALARMI: PUANTİYE, "POLKA DOT"!


Yeniden merhabalar! Bugün sizlere bu sonbahar kış aylarında bolca karşılaşacağımız puantiye trendinden bahsedeceğiz!



Puantiye deseni denilince akla hemen biraz retro, vintage havası olan; 70’ li yılları çağrıştıran elbiseler gelir. Klasik, bele oturan, etekleri geniş bu modeller nostaljik ve sevimli bir hava yaratır. Ama bu sene ayakkabıdan çantaya kadar her alanda puantiyeyi göreceğimiz bir sezon bizi bekliyor.



Peki puantiyeli desen seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Tabi ki yine vücudumuza göre seçim yapmalıyız. Geniş olduğunu düşündüğümüz bölgelerde mümkünse desen kullanmamalı; kullanmak istersek de küçük puantiye desenini tercih etmeliyiz. Aksine dikkati çekmek istediğimiz bölgelerde büyük puantiye deseni kullanabiliriz.



Puantiye denilince akla hemen siyah beyaz gelse de artık tüm renklerde bu deseni kullanabiliyoruz. Canlı renkler ve jeanlerde dahi puantiyeyi göreceğiz; hatta klasik siyah beyazın dışında bizce nude ve bej tonları ile gül kurusu pembeler ofis şıklığında puantiyeyi kullanmak isteyenler için birebir. Siyah beyaz puantiyeyi kombinlerken de alışılmış kırmızı renk katmak istemiyorsanız sarı ve yeşil tonlarına yönelebilirsiniz.




Puantiyeyi başka desenlerle kullanmak istiyorsanız da bizim önerimiz yine başka boyutta noktalardan oluşan puantiye deseni ve çizgili desenler. Yine dikkati çekmek istemediğiniz bölgede daha az hareketli ve koyu renk bir puantiye kullanabilirsiniz. Bacaklarınızı uzun göstermek için çizgili bir pantolon veya pileli etek üzerine puantiye seçebilirsiniz. Yine koyu renk Jean ve çizgili blazer ceket içine puantiye desenli tshirt ve bluzlar bizim sezon için favori kombinlerimizden.





Son olarak puantiyeyi geceye uyarlamak isterseniz de önerimiz bu sefer tek parçanızı puantiyeli tutup diğerlerini sade seçmeniz. Puantiye belki de kırmızı ruj-kuyruklu eyeliner ikilisinin en çok yakıştığı desen olduğundan gece makyajınızla dikkat çeken görüntünüzü tamamlayabilirsiniz.




Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere! 

1 yorum:

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts