12 Ocak 2017 Perşembe

LAZER EPİLASYON ve TÜRLERİ


Herkese merhabalar! Bugün sizlere kış aylarının gelmesiyle revaçta olan lazer epilasyon uygulamalarından ve türlerinden bahsedeceğiz.



Noniyonize ışık teknolojisi ile çalışan lazer epilasyonda önemli olan kılların büyüdüğü dönemde uygulama yaparak kıl kökünün daha fazla tahrip olmasını sağlamaktır. Kılların büyüme aşaması Anagen fazıdır ve lazer en çok bu dönemde etkili olmaktadır. Büyümenin durduğu Catagen fazı ve büyümeyip durağan kaldığı Telogen fazıl lazer duyarlılığı daha düşük fazlardır. Ayrıca ince, gözle görülmeyen ve açık renkli, tüm vücutta bulunan vellüs tipi kıllar yerine sert, kalın ve koyu renkli terminal kıllar yani saç, sakal, kasık bölgesi ve koltuk altı, bacaklarda bulunan kıllar lazere yanıt vermede daha elverişlidir.

Bildiğiniz gibi leke oluşumu nedeniyle lazer epilasyon yaz aylarında yapılmıyor. Kış aylarında yapılan lazer uygulaması için de cilt ve kıl tipi ve rengi çok önemli. Farklı kıl tipinde ve cilt renginde farklı sonuç veren esas olarak üç tür lazer epilasyon cihazı var. Peki bunlar kimin için uygun, hep birlikte bakalım.

1)DIODE LAZER: 810 nm dalga boyuna sahip olan Diode lazer tipinin esas amacı tüyleri azaltmaktır, ince ve zayıf kıl yapısında etkilidir. Uzun dalga boyu sayesinde koyu ten renginde de işe yarayabiliyor. Özellikle yüz bölgesinde daha derine inmesi sayesinde diğer lazerlerden saha başarılı sonuçlar veriyor. Ancak çok derindeki kış köklerine inme performansı zayıf. Cilde temas ederek uygulanır, öncesinde uygulama bölgesine soğutucu jel sürülür. Cilde teması hijyenik problemlere yol açabilir.



2)ALEXANDRITE LAZER: 755 ne dalga boyu olan Alexandrite lazer açık ten rengine diğer lazerlerden çok daha uygundur. Seans sonrası kıllar hemen döküldüğünden kişi memnuniyeti yüksek oluyor. Ancak çok ince tüylü yüz ve boyun bölgelerine tüylerde artış yapabileceği için önerilmiyor. Esmer tende, ince ve açık renk kıllarda, çok derin yerleşimli kıl köklerinde başarısı kısmen azalabilir. En çok kullanılan lazer tipi şu an için Alexandrite lazerlerdir.



3)ND YAG LAZER: 1064 nm dalga boyu sayesinde çok derinlere penetre olabilir. 7 mm lik kıl köklerine kadar kullanılabilir. Artık daha nadir kullanılan bu lazer türü çok koyu ten renginde dahi etkili ancak diğer lazerlerden daha ağrılı. Melanin duyarlılığı az, kıl köklerine giden kan akımını hedefler, yani pigmentlere değil kış kökü damarlarına etki eder. Ayrıca leke ve akne izleri tedavisinde de kullanılan lazer türüdür. Yaz aylarında bronzlaşmış ten renginin açılmasını beklemeden uygulanabilen tek lazerdir.



Bunun dışında Işık Bazlı Epilasyon yöntemi olarak da bilinen IPL  (Intense Pulse Light) teknolojisi ise ışık hüzmesi vererek kıl kökünü zayıflatan bir yöntemdir ancak lazer değildir ve kesin olarak kıl oluşumunu engelleyemez. Radyofrekans yöntemi ise ses dalgaları sayesinde kıl köklerini güçsüzleştirir ve yeni kıl oluşumunu engelleme özelliği yoktur.



Öncelikle bizim tavsiyemiz cilt sağlığınız için özellikle doktor gözetiminde lazer epilasyon yaptırmanız. Özellikle güzellik salonları gibi çoğu yerde kalitesiz Clone adı verilen IPL türü cihazlar kullanılıyor, hem sonuç vermiyor hem de olası bir yan etkisi durumunda danışmanız gereken kişi mutlaka bir hekim olacağından hastane ortamındaki lazer uygulamaları çok daha faydalıdır. Deneyimli ve sertifikalı kişilerce uygulama yapılması çok önemlidir. Ayrıca mutlaka kendi cilt ve kıl tipinize uygun bir analiz yaptırmalısınız, bu sayede olabilecek yan etkileri engelleyebilirsiniz. Yaptırılacak bölgeye göre hijyen şartları da çok önemlidir.



Lazer epilasyonda en önemli nokta ise sürekliliktir, eğer düzenli giderseniz gerçekten fayda görmeye başlarsınız. İlk seanslardan sonraki hızlı dökülme aldatıcı olabilir, bu nedenle seansları aksatmamanız gerekir.

Lazer sonrası bir cilt doktoruna danışarak cildi rahatsız etmeyecek ve atopik ciltlere uygun, parfümsüz ve nonalerjik cilt losyonları kullanabilirsiniz. Eğer yüz bölgesine lazer yaptıracaksanız yaz kış mutlaka güneş koruyucu sürmelisiniz, krem sizi UVA ve UVB ışınlarından korur ve kış aylarında bile yeryüzüne bu ışınlardan düşmektedir.


Umarız yazımız faydalı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts