19 Ocak 2017 Perşembe

YENİ TREND: METALİK MAT!


Yeniden merhabalar! Bugün sizlere yepyeni bir makyaj ve manikür trendinden bahsedeceğiz. Üstelik hem yaz hem de kış aylarında trend olacak metalik mat modasına birlikte bakalım!



Bu sene metalik renkler hem kıyafetlerde hem makyajda hem ojelerde çok popüler. Bir mat modası ile birleşince ortaya hem çok şık hem de geceye ve gündüze uyan bir görüntü çıkıyor.


Metalik tonları tek başına matlaştırmadan da kullanabilirsiniz. Metalik rengi bu sezonun gözde renkleriyle ve istediğiniz her renkle karıştırabilirsiniz.. Metalik tonlu farlarınız, ojeleriniz veya rujlarınız yoksa içerisine aynı renkten veya şeffaf beyaz simler ekleyebilirsiniz. Örneğin mat tonda bir farı makyaj sabitleme spreyi ile hafifçe yumuşatıp sim dökebilirsiniz, ojenizi şeffaf ojeyle karıştırıp içine sim ekleyebilirsiniz, likit mat rujlarınıza sim ekleyerek yansımalı hale gelmelerini sağlayabilirsiniz. İstediğiniz renkte yansımayı elde edebilirsiniz ancak bizim favorimiz aynı renkte yansımalar kullanmak. Bakır rengi, rose gold tonları ve gri metalik yansımalar da oldukça popüler.


Metalik ve mat görüntü içinse parlak simli rujunuzun üstüne matlaştırıcı dudak kalemleri ve rujları sürebilirsiniz. Bizim tercihimiz istediğimiz her ruju matlaştırmayı sağlayan Yves Rocher nin matlaştırıcı dudak kalemi. Simli veya parlak yansımalı ojelerinizi ise matlaştırıcı cilalar ile kullanabilirsiniz. Bizim favorilerimiz Kalyon ve O.P.I. markasına ait olanlar.




Çeşitli simler ve glitter adı verilen yansımaları karıştırarak metalik bir ton elde edebilirsiniz. Biz pembe ve gri simleri karıştırarak güzel bir rose gold tonu elde ettik ve sonra bunu şeffaf bir ojeye ekledik. Tırnaklarımıza uyguladıktan sonra da mat cila sürerek tamamladık. Aynı karışımdan gül kurusu likit mat rujlarımıza da ekledik. Özellikle Pastel’ in meşhur 20 numarası ve Golden Rose un 10 numarası rose gold yansımayla harika oluyor. Dilerseniz H&M’ de satılan hazır simli dudak mürekkeplerini matlaştırıcı dudak kalemi ile uygulayabilirsiniz.



Mat bir eyeliner uygulamasından sonra kurumadan hemen eyeliner ın tamamı veya bir kısmı boyunca simli eyeliner geçebilirsiniz, böylece birlikte matlaşmalarını sağlayabilirsiniz. Bizim favorimiz aynı zamanda ombre geçişi gibi duran siyah eyeliner-gri sim ve kahverengi eyeliner-pembe sim ikilileri.




Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts