23 Ocak 2017 Pazartesi

TONİK NEDİR? NASIL SEÇİLMELİDİR?

Herkese yeniden merhabaJ. Bugünkü yazımızda sizlere toniklerin ne işe yaradığı ve nasıl kullanılmaları gerektiği hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Tonik uygulaması günlük cilt temizliğinin önemli bir aşamasıdır. Tonikler içeriğinde cildi temizleyici ve arındırıcı özelliklere sahip bir takım bileşikler bulunan özel losyonlardır. Tonikler antiseptik özelliğe sahiplerdir. Makyaj, nem, sıcaklık veya soğuk hava nedeniyle gün boyu kirlenen ve yağlanan cildi temizlemek için kullanılırlar.


Genellikle tonikler alkollü ve alkolsüz olmak üzere ikiye ayrılırlar. Her cilt tipi için kullanılması gereken tonik çeşidi farklıdır. Kuru cilde sahip kişilerin yağ salgılama oranları azdır ve gözenekleri kapalıdır. Bu kişilerin alkolsüz tonik tercih etmeleri gerekmektedir.

Yağlı ciltlerin ise gözenekleri açık ve yağ salgılaması çok fazla olduğu için alkollü tonikler kullanılabilir. Karma ciltlerin ise genelde burun çevresi ve alın bölgesi yağlıdır. Bu yüzden alkol oranı düşük bir tonik kullanılmalıdır.

Tonik uygulamasına geçmeden önce cildin mutlaka temizlenmiş olması gerekmektedir. Pamuğa alınan tonik tampon hareketlerle cilde uygulanmalıdır. Mutlaka tonik aşamasından sonra cilt nemlendirilmelidir.

Tonik kullanımından sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duyulması normaldir ve bu his kısa bir süre sonra kaybolur. Eğer devam ederse, ciltte aşırı kuruma ve gerginlik hissedilirse kullandığınız tonik size uygun değil demektir.

Umarız yazımız sizin için yararlı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts