10 Ekim 2016 Pazartesi

İSTANBUL KAHVE FESTİVALİ ve KAHVE HAKKINDA HER ŞEY ISTANBUL COFFEE FEST and EVERYTHING ABOUT COFFEE


Herkese merhabalar! Bugün sizler için İstanbul’ daki en sevdiğimiz etkinliklerden olan Kahve Festivali hakkında bir yazı hazırlamak istedik.
Hello everyone! Todat we shared our new post about Coffee Fest which is one of most favourite activity in Istanbul.




Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlik Maçka Küçükçiftlik Park’ ta 6-9 Ekim arasında düzenlendi. Birçok kahve markası, klasik kahveciler, yetenekli baristalar ve kahve eşlikçileri olan tatlılar da festival alanında hazırdı. Ayrıca kahvenizi istediğiniz kıvamda hazırlamanız için gerekli ekipmanı sağlayan makine ve cihazlar da tanıtılıyordu.
This year organized third coffee fast at Maçka Küçükçiftlik Park between 6-9 October. Many coffee markets, baristas, coffee concomittants are on fest area. And companies showed coffee machines to make your coffee how you wanna prepare to drink.







Öncelikle biraz kahveler hakkında konuşalım. Bildiğiniz gibi kahve bir çok anavatanı olan ve köken aldığı bölgeye göre farklı tatlar taşıyan bir içecek türü. Etiyopya bölgesine ait şarabımsı, hafif meyveli tat bırakan kahveler gibi Kenya bölgesinden, daha yumuşak içimli kahvelere kadar bir çok kahve türü var. Kahvenizi istediğiniz sertlikte alıp filtre boyutuna göre çektirdikten sonra dilerseniz espresso, americano, latte gibi bir çok alternatifte içebilirsiniz.
First of all we speak a little bit about coffee. As you know coffee has a many homeland and variable characteristic quality according to the location,for example Ethiophia’s fruity tasting coffee like wine or Kenya’ s soft palated coffee. You could choose your coffee how you like tasting and filter several forms as size for making different coffee types.




Espresso sadece su ile oluşturulan ve içim olarak en sert olan kahve türü. Genel olarak kahve espresso ölçülerinin değişmesi ve su ile süt ilavesi ile değişik isimler alıyor. Lungo espressonun daha uzun süre filtrelenmiş hali iken americano, espressonun su ilave edilmiş şekli. Latte en çok süt içeren kahve formu, süt oranı 2/3 iken espresso oranı 1/3. Mocha, latteye çikolata veya şeker aroması eklenerek hazırlanan bir kahve türü. Macchiato ise espresso ya süt ve süt köpüğü eklenerek elde edilen bir kahve çeşidi.
Espresso are occured by coffee and water and the darkest type of coffee. All coffees will be prepared by variable measure of espresso, milk, and water. Lungo is a bigger size and more filtered form of espresso. Americano will be formed espresso and more water. Latte has a highest milk measure and you can make mocha with latte and chocolate or sugar. Macchiato is a type of coffee with espresso and milk or milky foams.




Kahve hakkında kısa bir bilgiden sonra festivale geri dönelim. Öncelikle oldukça fazla çeşit var ve siz bir kahve sever olarak hemen hepsini denemek istiyorsunuz. Açıkçası bizim en beğendiklerimiz Latte ve Mocha da Federal Kahve; espressoda ise Kronotrop’ un Kenya kahvesi oldu. Ayrıca geleneksel Türk kahvesinde en çok tercih edilen Kurukahveci Mehmet Efendi’nin yeni kafeinsiz kahvesini de çok beğendik.
After this shortly information we continue with the fest. Firstly you meet many coffee stands and try everythins as a coffeelover. We can say frankly Federal Coffee is our favourite on Latte and Mocha and Kronotrop on Kenya’ s coffee. And also like so much the Turkish Coffee without caffeine of traditional Kurukahveci Mehmet Efendi .





Çikolata, tatlı, pizza ve hot dog standları gibi yemek standlarından en çok vakit geçirilen ise el yapımı Sip çikolatalarının standıydı. Özellikle bademli-kırmızı meyveli, fındık ve narlı olanı favorimiz oldu.
Many food stands were on fest area but we spent the time on handmade Sip Chocolate’ s Stand. Found so delicious the special chocolate with almond and cranberries.




Kahve festivalinde tabi ki kahve sunumunun parçaları olan çeşit çeşit fincanlar da vardı. Üstelik kendi fincanınızı renkli kalemlerle tasarlayabileceğiniz bir alan da düşünülmüştü.
You could see various cups and plates for coffee presentations, furthermore you could create your own cup with crayons.




Kahve festivalinde çay sevenler de unutulmamıştı. Hindistan yerel çalları gibi bir çok farklı çay çeşidi olan standların yanı sıra biz Basilur markasının yasemin-yeşil çay ikilisini de çok beğendik.
At organization tea drinker were not forgotten and many stands were built for teas. We like jasmin-green tea mix of Basilur.



Özet olarak son derece keyifli ve her sene yapılmasını beklediğimiz bir etkinlik oldu. Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!
In substance we could say so enjoyful fest evey year we wanna see. Hope you like the post and see you next one!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts