17 Şubat 2016 Çarşamba

17.02.2016-DESENLİ ÇORAPLARI KOMBİNLEME

Herkese yeniden merhaba! Kombin önerilerimizi İnstagramda paylaştıktan sonra bunlarla ilgili yazılar gelmesi de istendi. Biz de desenli çorap kombinleriyle işe başlayalım istedik.

Malum çorap firmaları birbirinden güzel desenlere ve modellere sahip çoraplar üretiyor son zamanlarda. Ama kapılıp aldıktan sonra herkesi aklında genelde aynı soru oluyor, ne tarz kıyafetlerle kombinlemeli?


Öncelikle desenli veya hareketli tasarımı olan bir çorap giyiyorsanız artık tasarımınızın star parçası çorabınız. Eskiden giyimde yardımcı bir aksesuar olan çoraplar başrolü kaptılar. Bu nedenle tıpkı makyajda ve diğer giyim kurallarında olduğu gibi basit bir kural var, diğer her şeyi sade tutmak.

Aslında burada çorabınıza en yakın yeri en sade tutmanız esas önemli olan yani ayakkabılarınız. Ayakkabınız ne kadar hareketli olursa çorabınızın deseniyle yarışacak ve göz yorucu görünecektir. Tercihen düz renk ve modelde bir ayakkabı seçin, materyalinin parlak olmamasına da dikkat edin. Renkli ve desenli çorabınıza parlak bir rugan ayakkabıdan ziyade süet materyalden bootieler daha hoş bir hava katacaktır.


Etek veya tek parça elbise kullanmak size kalmış ancak kıyafetlerinizi de ayakkabılarınızdaki gibi tercihen tek renk seçin. Beli yukarıda bol etekler ve elbiseler çorabınızı ön plana çıkaracaktır. İş yerinizde daha koyu renklere ve daha zarif desenlere sahip çorabınızı diz hizasında dar olmayan etekler ve içine sokacağınız ipek gömleklerinizle tamamlayabilir; hafta sonu ise hafif topuklu botlarla triko elbiselerle kombinler yapabilirsiniz.


Bu arada desenli çorabı kombinlerken kıyafetleriniz klasik kaçış olarak siyah veya beyaz olarak seçmeyin. Çorabınızın içindeki en koyu rengi veya en nötr tonu seçerseniz kombininiz daha bütün duracaktır.


Aksesuar seçiminizi de tek parça halinde tutmanız yeterli olacaktır. Örneğin triko elbise-renkli çorap ikilisine yün bir şal-bere veya şapka ikilisi yeterli olacaktır.


Umarız tavsiyelerimiz hoşunuza gitmiş ve faydalı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!



1 yorum:

  1. Desenli çoraplar aldım ama bir türlü kombinleyemedim. Işık tuttu bu yazı bana :)

    YanıtlaSil

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts