8 Şubat 2016 Pazartesi

08.02.2016-UYGUN FİYATLI DUDAK KALEMİ KARŞILAŞTIRMASI


Yeniden merhabalar! Son birkaç yazıda makyaj dışı konulara çok değinince bu sefer de makyaja yönelik bir yazı hazırlayalım dedik tekrardan. Bu yazımızda uygun fiyatlı bazı lipliner yani dudak kalemlerinden bahsetmek istedik.

Bildiğiniz gibi dudak kalemleri son iki sezondur çok çok daha ön planda olmaya başladı. 90lı yılların vazgeçilmez makyaj malzemesi olmasına rağmen bir dönem unutulmuşlardı adeta. Ancak şimdi gerek yapıları gerek çeşitlilikleriyle rujlarla yarışıyorlar. Ayrıca daha tok kıvamlı olanlar sadece ruj yerine sürülüyor, üstelik daha da kalıcı bir etki yaratıyor!

Bu yüzden piyasadaki uygun fiyatlı dudak kalemlerini mercek altına aldık. Bunlar Flormar, Golden Rose, Wet n Wild, Rival de Loop, Emily, Essence, Catrice ve H&M marka dudak kalemleri.

Flormar ve Golden Rose un renk skalası birbirine benzese de Flormar lipliner lar daha sert ve kuru bir yapıya sahip ancak daha uzun süre kalıcı ve daha iyi renk veriyor. Ama yine bu özelliği yüzünden dudağı da çok kurutuyor ve Flormarın kalemleri genel olarak dudakta ambalajındaki renkten bir tık daha koyu kalabiliyor dudakta, özellikle koyu renklerde altına lipbalm uygulamadan sürmek çok zor. Golden Rose un kalıcılığı biraz daha az diyebiliriz ancak dudakları kesinlikle Flormar kalemler kadar kurutmuyor. Essence ise çok daha az renk vermesine rağmen özellikle Satin Mauve ve Fatal Red gibi muadil tonunu bulmanın zor olduğu renkler yapmışlar. Ancak Essence in dudak kalemlerinin yapısının yeni seride değiştiğini fark ettik, eski seriye oranla çok daha sert ve zor sürülen bir forma getirmişler. Wet n Wild ın dudak kalemlerinin ise en güzel noktası gramajının çok fazla olması diğer kalemlere göre. Uzun boyu uzun ömürlü olmasını sağlar mı bilemiyoruz çünkü pigmentasyonu az ve kesinlikle kapağındaki rengin aynısını veremiyor. Koyu kiremite benzer renk fuşya gibi çıkabiliyor ve çabuk siliniyor dudaktan.
FLORMAR YENİ SERİ

FLORMAR ESKİ SERİ



GOLDEN ROSE

GOLDEN ROSE WATERPROOF

ESSENCE



Uygun fiyatlılar içerisinde bizim en çok sevdiklerimizden biri de Rival de Loop markasının asansörlü Automatic Lipliner olarak geçen dudak kalemleri oldu. Yumuşacık, renk tonları çok güzel, sürümü çok kolay ve yapısı da kremsi gibi, adeta normal bir ruj ayarında. Çok mat yapılı olmadıklarından kalıcılıkları biraz daha az Flormar ve Golden Rose a göre. Catrice de yapı olarak neredeyse bire bir Rival de Loop a benzemekle birlikte daha yoğun kıvamlı olması, daha tok yapısı biraz daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.


RIVAL DE LOOP

CATRICE
,

Ayrı bir parantez açmamız gereken dudak kalemleri ise Emily markasına ait. Çok kolay ulaşılabilir bu dudak kalemleri o kadar rağbet görmeye başladı ki hiçbir yerde bulunamıyor. Fiyat performans oranı olarak zirvede Emily var çünkü gerek yapısı, gerek alt tonları, gerekse kalıcılığı beklenenden çok çok üstün. Özellikle renk skalası çok başarılı, öyle ki üstüne ruj sürüp o rengi kapatmak istemiyorsunuz. Dudakta topaklanmıyor, kurutmuyor ve kalıcılığı da çok başarılı. Açıkçası bizim buldukça stokladığımız dudak kalemlerinden oldu Emily.


EMILY


 Bir diğer uygun fiyatlı önerimiz H&M dudak kalemleri. Aralarında fiyatı diğerlerine göre daha yüksek olmakla birlikte performansı highend markalara en yakın olan diyebiliriz. Renk çeşitliliği de oldukça fazla ve yine bütün dudağa uygulandığında tek kat olsa dahi homojen bir renk veriyor. Kalıcılığı da açık renklerde dahi gayet yüksek. Rujların altında da güzel bir baz rengi oluşturan tonları var, bizim favorimiz nude tonlara yakın olanları.


H&M


Genel olarak kalıcılık en yüksek Emily, H&M, Flormar ve Catrice te; en geniş renk çeşitleri Emily, Flormar ve Golden Rose da; en güzel sürüm Rival de Loop ve Emily de. Essence eski yapısını değiştirerek bizi biraz hayal kırıklığına uğratsa da kalıcılığı ortadan yükseğe yakın. Fiyatları ise şöyle

FLORMAR 4.90 TL
GOLDEN ROSE: 5.25 TL(waterproof olanı)-4.25 TL(normal)
ESSENCE: 3.75 TL
WET N WILD: 3.25 TL
EMILY: 2.75 TL
RIVAL DE LOOP: 4 TL
CATRICE: 3.50 TL
H&M: 14.99 TL

İşte bizim denediklerimiz ve yorumlarımız. Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

3 yorum:

  1. Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş,teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindik, biz teşekkür ederiz...

      Sil
  2. Merhaba, İnstagram'dan takipleşiyoruz :) Blogunuzu da izlemeye aldım. İlginizi çekerse bende beklerim. www.esyspage.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts