27 Şubat 2016 Cumartesi

27.02.2016-BELİ İNCE GÖSTEREN GİYİM ÖNERİLERİ

Herkese merhaba! Bugünkü yazımızda beli daha ince gösteren giyim önerilerini yazdık. Umarız keyifle okursunuz.

Öncelikle hepimizin internetten, moda dergilerinden sıklıkla duyduğumuz yöntem: dikkati başka yönlere çekmek. Peki bu yöntemi nasıl uygulayabiliriz?

İlk başta bir bölgeye dikkati yönlendirecek şeyleri düşünürsek desenli giyinmek ve o bölgeye aksesuar takmak dikkati çeken durumlardır. Sade bir tek renk pantolonla desenli bluz giydiğinizde pantolonunuz ne kadar güzel olursa olsun dikkati ilk çeken bluzunuz olacaktır. Veya apoletli bir ceket giyerseniz, vatka kullanırsanız ilk dikkati çeken omuzlarınız olacaktır.




Burada da yapacağımız taktik de aynen böyle. Eğer bel çevreniz normalden kalınsa belinizi ince göstermek için bele oturan ve omuz kısımlar geniş ceketler hem belinizi ince gösterecek, hem de vatkalı gibi modeller omuzlarınızı normalden geniş göstererek belinizin omuzlarınızın çevresinden daha ince görünmesini sağlayacaktır. Dar bir body ile bele oturan trenchcoat tarzı modeller dikkati omuzlarınıza çekecektir. Ancak vatkasız bir ceket giyiyorsanız aksine bele oturmayan ve biraz uzun, kalçaya kadar inen modelleri tercih etmelisiniz. Omuzlarınız geniş görünmezse bele oturan modeller sizi daha kalın gösterecektir.





Bluzlarınızda daha çok V yaka bluzları kullanmak ve boynunuza uzun kolyeler takmak silüetinizi daha uzun göstereceğinden belinizin de ince algılanmasını sağlayacaktır. Yüksek bel etek ve pantolonlarınızın içine sokarak kullanacağınız tshirt ve bluzlar sayesinde dikkati belinizden uzaklaştırmış olursunuz.





Pantolon tercihleriniz ise yüksek ve normal bel seviyesine sahip pantolonlar olmalı. Düşük bel pantolon belinizin kalınlığını vurgulayacağından tercih etmemeniz gereken bir seçenek. Yine çok dar Jean giymek bacaklarınızı belinize göre daha ince yaptığından tercihinizde daha boru paça ve düz modeller olmalı. Yüksek bel pantolonlar aynı zamanda bacak boyunuzu da uzun gösterecektir.


Kemer kullanırken mutlaka daha kalın ve tam bel çukuruna oturan modeller seçin. Kuşak tarzı modeller belinizin normalden ince algılanmasını kolaylaştıracaktır. Koyu renk belinizin kalınlığı nötrlerken kemerin kalınlığı da bel çukurunuzun bedeninizin üst ve altına göre daha belirgin olmasına yardım eder.


Çan etekler de belinizi ince gösterecek detaylardan. Eteğin alt ucunun çevresi mutlaka bel çevrenizden geniş olmalı. Belinize oturan ve alta doğru genişleyen bir etek belinizi alt kısımlara oranla daha ince gösterir ve alt bedeninizin A harfi gibi görünmesini sağlar. Bel çevrenizle orantılı olarak eteğinizin de uzunluğu artmalı yani beliniz ne kadar kalınsa eteğiniz de o kadar uzun olmalıdır.


Elbise seçimlerinizde göğüs kısmına oturan ve göğüs altından bollaşan elbiseler kullanırsanız belinizin kalınlığı kamufle olur. Tamamen bele oturan bir elbise veya gömlek belinizle omuzlarınız aynı ene sahipmiş gibi görünmenize neden olur, bu da kalın kısmı vurgular. Blazer ceket gibi bele oturan geniş omuzlu modeller dışında belinizi omuzlarınızdan daha geniş gösterecek modeller seçmemelisiniz.




Son olarak kumaş içeriği de önemli. Tok ve yoğun dokumalı kumaşlar dikkati modelden önce kumaşa çekecektir. Bu nedenle bu tarz kumaşları seçerseniz hem beliniz hem de vücudunuzun diğer kısımları daha ince algılanır.



Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts