20 Şubat 2016 Cumartesi

20.01.2016- YABANCI DİZİ ÖNERİLERİ

Herkese yeniden merhaba! Bugünkü yazımızda sizlere en sevdiğimiz yabancı dizilerden bahsetmek istedik.

Son zamanlarda yabancı dizilerin Türk yapımı dizilerden daha çok tutulduğu bariz bir gerçek. Birçoğumuz her gün bir dizinin yeni bölümünü heyecanla bekliyoruz. Peki bizim en sevdiğimiz diziler hangileri?


1. SUPERNATURAL: Sam ve Dean Winchester adındaki iki kardeşin anneleri doğaüstü varlıklar tarafından öldürülüyor  ve olaylar burada başlıyor Avcı olan babalarını aramak için yola koyulurlar ve asıl hikaye burda başlıyor. Dizi 2005 yılında başladı.11.sezonunda yayınlanmaya devam ediyor.Doğaüstü korku ve aksiyon sevenler için iyi bir seçenek olabilir.


2. GAME OF THRONES: Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada yedi krallığın öyküsünü anlatıyor. George R.R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı kitabından uyarlanan dizi adını serinin ilk kitabından almıştır. Bu dizi kesinlikle bizim en sevdiklerimizden . Dizinin bir sezonu malesef sadece 10 bölüm sürüyor bu da biraz insanın tadını damağında bırakıyor. 2011 yılından beri yayınlanmakta olan dizi 2016 Nisan ayında 6. sezonuna başlayacak.


3. BREAKING BAD: Lisede bir kimya öğretmeni olan Walter White kanser olduğunu öğrendikten sonra ailesine para bırakabilmek için uyuşturucu yaptığını öğrendiği eski bir öğrencisi ile bu işin ticaretine başlar. İlk olarak 2008 yılında yayınlanmaya başlayan dizi 5 sezon sürüp son olarak 2013 yılında yayınlandı. Tüm zamanların en yüksek reyting alan dizisi olma unvanı ile Guinness Dünya Rekorları kitabına girmiştir.


4. HOW I MET YOUR MOTHER: Kesinlikle bitmesine en çok üzüldüğümüz dizilerden biri. 2005 yılında yayınlanmaya başlayan dizi 9 sezon sürüp 2014 yılında final yaptı. 2030 yılında Ted Mosby nin çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştığını anlatmasını konu alır. Ted, Marshall, Lily. Barney ve Robin karakterleri etrafında ilerleyen hikaye son derece güldürücüdür. Dizi 20 dakikalık bölümleriyle son derece akıcı ilerlemektedir. Malesef dizinin final bölümü birçok hayranını tatmin etmemiştir.


5. SHAMELESS: Chicago'nun varoş bir semtinde geçen dizi; altı çocuk ve bir babadan oluşan Gallagher ailesinin zaman zaman komik, çoğu zamansa yürekleri burkan hayatları anlatılmaktadır. Dizide ailenin ve her bireyin kendi içinde yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Dizi cinsellik, eşcinsellik, alkol, uyuşturucu ve benzeri ögelere sahiptir. Şu an 6.sezonu yayınlanmakta olan dizinin Türk versiyonunun çekiliceği konuşuluyordu bir zamanlar. Ancak böyle bir dizinin Türk versiyonu nasıl olabilir merak konusu açıkçası:)


6. FRINGE: Olivia Dunham'ın yaşadığı bir takım olaylar yüzünden FBI'ın alt birimi olan Fringe bölümüne girmesiyle başlayan suç ve gizem dizisi.Tabiki efsanevi Walter Bishop karakterini unutmamak lazım. Dizi 2008 yılında yayınlanmaya başlayıp 2013 yılında 5.sezonu ile son buldu.


7. DEXTER: Dexter Morgan, Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışıyor ve aynı zamanda bir seri katil olarak gizli hayat sürüyor.Miami de geçen hikaye Jeff Lindsay'in Dexter romanlarının ilki olan Darklıy Dreaming Dexter romanından uyarlanmıştır. Sonraki sezonları Lindsay'ın romanlarından bağımsızdır. 


8. THE MENTALIST: Jane eskiden sahte medyumluk yaparak hayatını sürdürmektedir. Bir gün Red John isimli seri katilin ailesini öldürmesiyle bütün hayatı değişir. Bu olaydan sonra tedavi görür ve CBI da çalışmaya başlar. Polisiye bir dizi olan The Mentalist 2008 de yayınlanmaya başlayıp 7. sezonuyla 2013 yılında sona ermiştir.

Bizim favori yabancı dizilerimiz bu şekilde:) Sizin de bize önermek istiyebileceğiniz güzel diziler varsa yorum olarak bırakırsanız mutlu oluruz:)

Unutmayın ki yabancı dilinizi geliştirmenin en güzel yöntemlerinden biri yabancı dizi izlemektir.Bu nedenle özellikle şu an için dil öğrenme durumunda olanlara en az bir diziyi takip etmelerini öneriyoruz.

Umarız yazımız sizin için yararlı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere:)























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts