29 Şubat 2016 Pazartesi

29.02.2016-DEODORANT İÇERİKLERİ

Herkese yeniden merhaba! Yeni haftada sizlere yine bir içerik yazısı yazmak istedik. Bu seferki konumuz; deodorantlar.

Deodorantlar için kısaca vücuttaki hoş olmayan kokuyu maskeleyen kurtarıcı diyebiliriz. Gün boyu yoğun işlerin ve koşturmacanın sonunda ister istemez terliyoruz. Deodorantlar, bu ter kokusunu saklayan ve ortaya çıkmasını engelleyen direk vucuda uygulanan kozmetik ürünleridir.


Deodorantlar birden fazla çeşitte bulunur; sprey,stick ve roll-on. Hangi çeşidini kullanırsak kullanalım düzgün sonuç alabilmek için ürünü kuru tene uygulamamız gerekiyor. Yani duş sonrası kullanımlarda deodorant suyla karışıyor ve akıp gidiyor.

Deodorant ve antiperspirantlar birbirinden farklıdır.Piyasadaki çoğu ürün her iki özelliği de barındırır. Antiperspirantlar ter salgısını azaltmaya yardımcı olur. İçeriğinde bulunan alkol aktif maddenin daha hızlı kurumasına yardımcı olur ve hoş, serin ve ferah bir his oluşturur.

Antiperspirant deodorant terlemeyi durdurabilir ve aynı zamanda hoş koku içerir. Pudrasız deodorantlar ise sadece vücut kokusunu bastırır, terlemeyi önlemeye yardımcı olmazlar.

Antiperspirant ve deodorantlar dört ana biçimde bulunur; aerosol, stick, roll on ve krem aerosol spreyler. Stickler ürünün katı blok halidir ve en büyük uygulama yüzeyine sahiptir ağır terlemeler için çok iyidir. Kremler hassas ölçülü bir uygulama sağlar; cildinizi nemlendirirken terlemeye karşı koruma sağlar. Roll onlar ise koltuk altına eşit miktarda yayılması ve kullanım kolaylığı ile diğerlerine göre daha kullanışlıdır.
AEROSOL SPREY DEODORANT



STICK DEODORANT


Peki deodorantların içeriğinde neler bulunur?

Aluminyum: Aluminyum klorid reçeteyle satılan deodorantların içinde bulunur. Ter kanallarının içine girerek terin akmasını engelliyor. Bazı araştırmalar aluminyumun kansere yol açtığını söylese de bu konuda kesin bir açıklama yok.

Paraben: Kozmetik ürünlerinden bakterileri önlemesine rağmen birçok zararı da var. Ancak deodorantların çoğunda paraben bulunmuyor. Yine de içindekiler kısmına bakmakta fayda var.

Parfüm: Deodorantların içindeki parfümler güzel koku verip ferah bir his veriyor.

Yumuşatıcı yağlar: Deodorantların içeriğindeki yağ ya da gliserin cildi yumuşatarak kolay sürülmesini sağlıyor.

Alkol: Özellikle aluminyum içeren deodorantlar alkolde çözünüyor. Alkol deodorantın çabuk kurumasını sağlıyor. Roll on ve spreylerde bulunur.

Polietilen glikol: Birçok kozmetik ürününde sıvılaştırıcı olarak bulunuyor. Gün sonunda teninizi yıkadığınızda kalan kalıntıların kolayca arınmasını sağlar.

İtici gazlar: Spreylerde bulunuyor. Deodorantın püskürtülmesini sağlıyor. Bütan, izobütan ve propan gibi yakıcı gazlar bu gazlara örnek. Bu nedenle deodorantların üzerinde çakmakla yaklaşmamak ya da boş kutuyu ateşe atmamak gibi uyarılar bulunur.

Bizim size deodorantlar hakkında anlatmak istediklerimiz bu kadar. Umarız yazımız sizin için yararlı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere:)







1 yorum:

  1. Tamamen temiz içerikli bulmak nerdeyse imkansız.. Biri olmasa biri oluyor içeriğinde..

    YanıtlaSil

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts