24 Şubat 2016 Çarşamba

24.02.2016- MAKYAJ ÇIKARICI ÜRÜN KARŞILAŞTIRMASI

Herkese merhaba! Bugünkü yazımızda makyaj çıkarıcı ürünleri karşılaştırmak ve birbirlerine göre performanslarını karşılaştırmak istedik. Umarız beğenirsiniz.

Bildiğiniz gibi makyajı temizlemede mendiller, sütler, misel sular ve son zamanlarda daha da popüler olan makyaj çıkarıcı yağlar kullanılıyor. Bunları kullanırken çoğu kişinin dikkat ettiği şey makyajı kolay, pratik şekilde ve tamamen çıkarabilmesi. Ancak esas önemli olan cilt tipi. Çünkü bu farklı tipteki ürünlerin markalara göre de başarısı değişebiliyor, bu yüzden ön planda olan mutlaka cilt tipiniz olmalı.

Aralarında en başarılı ve en az tahrişe yol açan ile başlayalım: misel sular. Dermokozmetik firmalar başta olmak üzere bir çok marka misel su çıkardı. Aralarında alkol içermeyenler bizim favorimiz oldu. Fiyat olarak daha yüksek olsa da az miktarla bile makyajı çok güzel temizlediklerinden aldığınız ürünü uzun süre kullanabiliyorsunuz. Özellikle hassas ciltlerin yatıştırıcı özelliği de olan bu ürünü diğerlerine göre daha çok tercih etmesini önerebiliriz.



Makyaj temizleme sütleri misel sular kadar makyajı temizlemede etkili olamasalar da özellikle kuru ciltliler için uygun bir seçenek çünkü cildinizi kurutmadan makyajınızı çıkarabilmenizi sağlıyorlar. Yüz makyajında performansları gayet iyiyken dayanıklı göz makyajını çıkarmada çok başarılı oldukları söylenemez, ayrıca göz içine kaçıp yoğun bir his bırakabiliyorlar.


Makyaj temizleme yağları her ne kadar makyajı çıkarmada başarılı olsalar da hijyenik açıdan bizim tercih ettiğimiz bir seçenek olmadı. Uzun süre yüzünüzde kalan makyaj ter, sebum ve tozlu havanın kiri nedeniyle aslında mikroba açık bir zemin oluşturuyor ve bununla bütün yüzünüzü ovalarken aslında kiri gözlerinize ve bütün yüzünüze dağıtmış oluyorsunuz. Eğer bu tarz ürünleri kullanmayı tercih ediyorsanız yüzünüzü ardından bir temizleyici ve bol su ile yıkamanızı öneririz. Belirtilmesi gerektiğini düşündüğümüz başka bir nokta ise yağlı, akneli ve komedojenik, yani siyah nokta ve akneye yatkın cilt tiplerinin makyajını çıkarırken yağları tercih etmemesi gerektiği çünkü bu yağlar sivilcelerinizin ve sebumun artmasına neden olabilir.



Son olarak bahsedeceğimiz ise makyaj temizleme mendilleri. Aralarında performans olarak en düşük olanlar bunlar diyebiliriz. Her ne kadar kullanımı pratik olsa da makyajı çıkarmadaki performansları yetersiz, Üstelik çok çabuk kuruyabiliyorlar. Bu mendilleri kurumuş halde kullanmak yüzünüzde özellikle de hassas göz çevrenizde tahrişe yol açabilir. Bu tarz ürünleri kullandıktan sonra da mutlaka yüzünüzü yıkayıp nemlendirmenizi ve yatıştırmanızı öneririz.

Umarız yazımız sizlere faydalı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts