22 Şubat 2016 Pazartesi

22.02.2016-MAKYAJ FIRÇASI TEMİZLEME

Merhaba! Bugün size yine merak edilen konulardan biriyle ilgili yazı hazırlamak istedik. Çoğunuzun bildiği gibi makyaj neredeyse günlük hayatta bile sanat yaparmışçasına özenli bir hale geldi. E böyle olunca da en büyük yardımcılarımız makyaj aksesuarları oldu. Bunların başında da makyaj fırçaları geliyor.



Makyaj fırçaları sentetik ve doğal kıllardan yapılabiliyor ve eğer iyi bakarsanız çok uzun ömürlü olabiliyorlar. Yani makyaj ürünleriniz bitse bile fırçalarınız yıllarca kullanılabilir halde kalıyor. Tabi ki dikkatli bir bakım sayesinde.


Makyaj fırçalarının bakımında en önemli nokta hijyen. Sadece boya artıkları değil yüzümüze sürdükçe cildimizde olan faydalı bakteriler ve cildimizin en üst ölü tabakasındaki epitel hücreleri de fırçalarda birikiyor. Yıkanmadığı veya yıkanıp iyi kurutulmadığı durumlarda fırçalar bakteri üremesi için nemli ve kirli bir ortam hazırlıyorlar.

Dolayısıyla düzgün yıkama ve kurutma önemli. Hazır olarak satılan makyaj temizleme suları içerdikleri yoğun alkol ile bakterileri öldürürken makyajdan kalan boyaların da çözünmesini sağlayarak hızlı ve pratik temizleme imkanı sunuyor. Ancak haftada bir veya fırçalarınızı sadece kendiniz kullanıyorsanız-ki bizce kesinlikle tek kişi tarafından kullanılmalı- maksimum iki haftada bir derinlemesine temizlik yapmanızı öneririz. Bu hem fırçalarınızı daha parlak gösterecek hem de özellikle doğal kıllara sahip fırçaların sürekli alkol ile temizlenerek hasar görmesini engelleyecek.



Fırçalarınızı temizlerken evdeki malzemelerinizi kullanabilirsiniz. Küçük bir kaseye antibakteriyel el sabunu, az miktarda bulaşık deterjanı ve yumuşatması için de bebe şampuanı veya birkaç damla zeytinyağı koyabilirsiniz. Toplam karışımınız fırça sayınıza göre değişmekle birlikte bir parmak yükseklikte olması yeterli olacaktır.

 Fırçalarınızı dik bir içimde karışıma batırıp elinizde hafif hareketlerle ovalayarak durulayabilirsiniz. En önemli işlem fırçanızın kıllarının sap kısmına ulaştığı bölgeye su getirmemeniz çünkü buradaki yapışkanın zayıflaması kıllarda dökülmeye yol açacaktır. Bu nedenle bütün basamaklarda fırçanızı dik şekilde baş aşağı tutmak. İyice durulanan fırçalarınıza market filelerine keserek kılıf yapabilir veya elinizle hafifçe sıkarak şekil verebilirsiniz. Ancak fırçanızı yıkarken sıkıp çekme hareketi de yapmamanızı öneririz, kılların kopmaması için sadece hafifçe sıkmak yeterli. Çekiştirme hareketleri de fırçalara oldukça zarar verebiliyor.


Fırçalarınızı yatay bir biçimde masa veya başka bir düz zemine, kıl içeren kısımları boşta kalacak şekilde yerleştirebilirsiniz. Özellikle zeytinyağı gibi yumuşatıcı özellikleri olan maddeler doğal kıllı fırçanıza daha da parlaklık verecektir. Sentetik kıllı fırçalarda ise bu yumuşatıcılara ihtiyaç duymayabilirsiniz çünkü doğal kıllı fırçalara göre daha yumuşak ve parlak olurlar. Yumuşatıcı olarak bebe şampuanı da iş görmekte, kullanım sonrası bol suyla durularsanız oldukça faydasını göreceksiniz. Yine parlaklık için bir iki damla elma sirkesini de karışımınıza veya durulama suyuna ekleyebilirsiniz.


İşte bizim fırçalarımızı evde detaylı şekilde temizlememiz bu şekilde.  Umarız yazımız faydalı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts