18 Nisan 2016 Pazartesi

18.04.2016-UYGUN FİYATLI MAKYAJ FIRÇALARI

Herkese merhaba! Bugün sizler için uygun fiyatlı bazı makyaj fırçalarından bahsetmek istedik.

Bildiğiniz gibi makyajda fırça ve diğer aksesuarların yeri önemli çünkü fırçalar iyi bakımla yıllarca kullanabileceğiniz malzemeler. Ancak çoğu profesyonel fırçanın herkes tarafından ulaşılması güç fiyatları olduğundan muadili sayılabilecek ve günlük kullanılabilecek fırçaların olması bir avantaj. Bu yazıda sizlere piyasadaki bazı uygun fiyatlı fırçalarla ilgili yorumlarımızdan bahsetmek istedik. Real Techniques fırçaları ise bahsedeceğimiz fırçalardan daha yüksek fiyatlı olması nedeniyle yazıya dahil etmek istemedik. Ancak Real Techniques fırçalar da drugstore ürünleri arasında geçtiğinden ve NARS, MAC, SIGMA gibi markaların fırçaları kadar yüksek olmadığından onlarla ilgili ayrı bir yazıda sizlere deneyimlerimizi aktaracağız.

Bizim deneme fırsatı bulduğumuz uygun fiyatlı fırçalardan bazıları şöyle:

H&M: H&M fırçalar sentetik yapıya sahip fırçalar. Kılları genel olarak yumuşak veya orta sertlikte, çok agresif bir yıkama yapmazsanız da dökülme yapmıyor. Biz özellikle yüz fırçalarını, bunlardan da allık, pudra ve kesik uçlu kontür fırçalarını beğendik, her fırça tipini ayrı ayrı büyük ve küçük diye boyutlandırmasını da sevdik. Ürünü dağıtırken çizgilenme yapmamaları ve homojen dağıtmaya uygun olması da güzel bir özellik. Göz makyajı fırçalarında ise çift taraflı olanlarının kullanımı hijyenik açıdan biraz sıkıntılı çünkü dik konumda saklanan fırçalardan birisi sürekli altta kalıyor, böylece daha çok kirleniyor, bu nedenle çift taraflı far fırçalarını tercih etmedik. Genel olarak performansını beğendiğimiz fırçalar oldu.



ECOTOOLS: En sevdiğimiz uygun fiyatlı fırçalarımızdan. Doğal materyalden, yumuşacık ve kıl dökmeyen, oldukça dayanıklı bu fırçalara mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Hem yüz hem de göz makyajında çok başarılı, hatta profesyonel makyaj fırçalarına en yakın performans diyebiliriz. Özellikle kalın yapılı bambu bronzer ve pudra fırçası ile hem kapatıcı uygularken hem de far uygulamasında inanılmaz başarılı olan concealer fırçası bizim favorimiz.



EKLİPS: Yine doğal materyalden oluşan fırçalar ama yapıları Ecotools kadar yumuşak değil. Yine sentetik kılları var. Bu markanın göz fırçalarının performasını pek beğenemedik, ürünü yeteri kadar almıyor ama  seyahat setinin içindeki pudra fırçası ve ayrı satılan yelpaze fırçası istisna olarak hem yumuşak hem de ürünü çok güzel sabitliyorlar. Bu iki fırça bu markadan en sevdiklerimiz oldu.


YVES ROCHER: Yves Rocher genel olarak sevdiğimiz markalardan, makyaj ürünlerinin hemen hemen hepsinden memnun kaldık. Fırçalarında ise maalesef yüz fırçalarını beğenemedik, kılları çok sert olan fırçalar derinizi tahriş ediyor gibi bir his yaratıyor. Özellikle kontür fırçasının kısa ve sık dokulu kılları hassas ciltlerde uygulamaya imkan vermiyor. Ancak far fırçaları, özellikle de küçük uçlu karıştırma fırçası hem yumuşak hem de gerçekten başarılı. Göz fırçalarının performansını çok beğendik, far fırçalarını severek kullanıyoruz.


NASCİTA: Uygun fiyatlı en başarılı fırçalardan Nascita markasının genel olarak bütün fırçalarını çok beğendik, hem yüz hem de göz fırçaları dayanıklı, yumuşak ve performans olarak Ecotools fırçalarla birlikte favorimiz. Oval yapılı pudra fırçaları hem pudra hem de aydınlatıcı uygulamada kullandığımız çok güzel bir fırça, ayrıca kapatıcı fırçası da gene hem aydınlatıcı hem de kapatıcı uygulamada çok başarılı. Severek kullanıyoruz.


GOLDEN ROSE: Golden Rose un fırçaları sentetik kıllara sahip ve en önemli özellikleri yüz fırçalarının çok çok yumuşak olması. Ancak far fırçaları uygulamada çok başarılı bulamadığımız fırçalar, ürünü fırçaya yeteri kadar alamıyorsunuz. Meşhur Round Face fırçası ise övgüleri gerçekten hak ediyor, biz pudra ve allık uygulamasında tercih ediyoruz.


FLORMAR: Flormar fırçaları da başarılı bulamadığımız fırçalardan. Golden Rose fırçalar kadar yumuşak değil ancak yüze ürünü oturtmada da çok başarılı değiller. Ayrıca fırçanın dokusu daha naylonumsu, temizlenirken yeteri kadar temizlenmiyor hissi bıraktı biz de. Maalesef çok başarılı bulmadık.

LIONESSE: Yine doğal, bambudan fırçalardan Lionesse fırçaların pudra fırçasını beğendik. Ecotools fırçalar kadar yumuşak değil ama çoğu fırçası performans olarak Eklips fırçalara benziyor. 

AVON: Avonun yüz fırçalarının yapısı Flormar fırçalarla oldukça benzerlik gösteriyor, hatta o naylonumsu his Avon fırçalarda çok daha baskın, ürünü hiç almıyor ve yaymıyor. Yumuşak ve kaygan bir hissi var ancak ürün uygulamada maalesef hiç başarılı değil. Zor temizleniyor olması da yine bir eksi oldu bizim gözümüzde. Göz fırçalarını denemedik ancak yüz fırçalarında maalesef görüşümüz olumsuz oldu.



İşte bizim denediğimiz belli başlı uygun fiyatlı fırçalar. İçlerinden en çok memnun kaldıklarımız Nascita, Ecotools ve H&M fırçalar oldu diyebiliriz. Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!






4 yorum:

  1. H&M fırçalarını hiç denememiştim,şuan çok merak ettim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemek isterseniz eğer fiyat performans açısından biz beğendik umarız size de faydalı olmuştur:)

      Sil
  2. h&m nin o fırçasından var bende kapatıcı uygulamak için çok iyi diyebilirim :)

    YanıtlaSil

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts