2 Nisan 2016 Cumartesi

02.04.2016-MAKE UP FOR EVER STEP1 MAKYAJ BAZLARI

Yeniden merhabalar! Bugün sizin için Make Up For Ever markasının son dönemde çok tercih edilen primer yani makyaj bazlarını inceledik.


Bildiğiniz gibi makyajda kalıcılık önemli, bu nedenle primer lar çok revaçta olmaya başladı. Çoğu markanın tekli bazları varken Make Up For Ever farklı cilt tiplerine göre seri çıkararak daha kullanışlı ve seçenek avantajı olan bazlar üretti. Biz de bunları farklı cilt tiplerimiz için ayrı ayrı denedik.



Seri cilt yapısını dengeleyen ve aydınlatıcı özellikteki bazlar (skin equalizer ve radiant) olarak ikiye ayrılmış. Önce dengeleyici özelliktekilerle başlayalım.



MUFE Nourishing Primer Besleyici Makyaj Bazı: Beyaz olan bu bazın özelliği hem nemlendirme hem de onarma fonksiyonu olması. Nemlendirici sürmeseniz de kendi başına nem ihtiyacını karşılayabiliyor ama çok kuru bir cildiniz varsa nemlendiricinizle karıştırıp veya ayrı ayrı uygulayabilirsiniz. Sim gibi parlak partikülleri yok ama aydınlık bir görünüm veriyor ve yumuşatıyor.


MUFE Skin Equalizer Mattifying Primer  Matlaştırıcı Makyaj Bazı: Yağlanmayı dengeleyen koyu gri renk tüpteki bu baz gerçekten t bölgesi parlayan ve yağlı cilde sahip kişiler için güzel bir ürün. Sebum salgısını bir kaç saate kadar kontrol altına alıyor ve parlamayı minimuma indiriyor, pudra ihtiyacını azaltıyor, serideki en sevdiklerimizden oldu.


MUFE Skin Equalizer Smoothing Primer Gözenek Küçültücü ve Pürüzsüzleştirici Makyaj Bazı: Gözenekleri küçültüyor ve daha güzel bir etkisi de ince kırışıkları doldurup makyajın bu bölgeye birikmesini engelliyor. Yumuşak bir his bırakıyor hatta daha çok ten ürününüzü rahatlıkla yayacağınız kaygan bir zemin yaratıyor. Beğendiğimiz bir baz oldu.

MUFE Skin Equalizer Redness Correcting Primer Kızarıklık Giderici Makyaj Bazı: Serinin sevdiğimiz bir diğer bazı. Gerçekten kızarıklıkları iyi kapatıyor hatta corrector olarak lokal uygulamada da başarılı oluyor. Yüzünüzün geneline sürünce de makyajın hem kalıcılığını arttırıyor hem de kızarıkları örtüp daha eşit bir görünüm veriyor. Ciddi bir rozasea sıkıntınız varsa kızarıkları örtmede yeterli olmayabilir ama sivilce lekelerini örtebiliyor.


Serinin renk tonuna göre olan diğer bazları ise şu şekilde:

MUFE Radiant Yellow Primer Aydınlatıcı Makyaj Bazı: Sarı renkte olan bu baz aydınlatıcı özelliğe sahip hem her cilt tonuna uygun değil. Özellikle buğday hatta esmere yakın tenlerde ve sıcak alt tonlularda güzel duruyor, beyaz tenliler ve soğuk tonlularda hem solgun hem de boya sürülmüşçesine bir sarılık oluşuyor, bu da biraz hasta gibi gösterebilir, bu nedenle koyu ten rengine sahip olanlara çok daha uygun.



MUFE Radiant Blue Primer: Sarı alt tonlu, kızarmaya müsait ciltler için aydınlık ve nötr bir görünüm veriyor, özellikle de lokal kızarıklıktan ziyade kırmızıya yakın bir cildiniz varsa işe yarıyor. Renk tonunu eşitlemede, sarımsı kırmızı görüntüyü almada açık tenlilerde çok işe yarıyor, bizim sevdiklerimizden oldu.


MUFE Radiant Mauve Primer: Eflatun mor arası bu renk hem cildi aydınlatıyor hem de soluk bölgeleri kapatıyor, özellikle soğuk alt tonlular veya cildinde daha soluk bölgeler, lekeler varsa o alanları daha canlı gösteriyor.




Denemediğimiz ancak sitesinde yer alan bilgilere göre diğer aydınlatıcı bazlar:

MUFE Radiant Cool Pink Primer: Açık sarı alt tonlu tenlerde aydınlatıcı işlevi görüyor.

MUFE Radiant Peach Primer: Açık tenliler için renk eşitliyor

MUFE Radiant Caramel Primer: Koyu tenlerde renk eşitliyor ve aydınlık veriyor.

İşte bizim bu seriyle ilgili yorumlarımız. Açıkçası her birimizin ikişer favorisi oldu diyebiliriz. Koyu gri, açık gri, mavi, yeşil, beyaz ve eflatun tüptekiler yani matlaştırıcı, gözenek küçültücü, sarılık karşıtı, kızarıklık kapatıcı, nemlendirici ve solukluğu kapatanları biz çok beğendik. Özellikle bu kadar çeşidinin olması bir çok cilt ve renk tipine uymasına olanak sağlıyor, biz cildimizin ihtiyacına göre kombine kullanabiliyoruz çoğu zaman.

Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts