16 Nisan 2016 Cumartesi

BOYUNUZU DAHA UZUN GÖSTERECEK GİYİM ÖNERİLERİ



Merhabalar! Bugünkü yazımızda sizi olduğunuzdan uzun gösterecek giyim önerilerimizden bahsedeceğiz.
Kıyafetlerinizi bedeninize uygun parçalardan seçerek olduğunuzdan daha ince ve uzun görünebilirsiniz. Bunun için biraz göz hilesi yapabilirsiniz.

Öncelikle tek renk veya ton sür ton yani aynı tonun geçiş renklerinden oluşacak şekilde giyinmek sizi daha uzun ve ince, adeta tek parça bir silüet gibi gösterecektir. Ayrıca kıyafetlerinizde daha güzel olduğunu düşündüğünüz bölgelerinizi, örneğin belinizin inceliği veya omuzlarınız gibi, daha ön plana çıkarırsanız boyunuza daha az dikkat çekmiş olursunuz.

Ayakkabı ve pantolon seçimi hem boyunuzu doğrudan uzun göstermeyi hem de bacak boyunuzu uzatarak boyunuzun daha da uzun algılanmasını sağlar. Bizim önerimiz nude tonlarda ayakkabılar tercih etmeniz. Açık kahve, bej ve açık toprak tonları ile yazın gelmesiyle çıplak ayak gibi görünme illüzyonu yaratan pudra ve ten rengi ayakkabılar ayağınızla tek renk gibi duracaktır. Bilekten bağlı modeller ise bacak boyunuzu keserek kısa görünmenize sebep olur, bu nedenle bu modellerden uzak durmalısınız. Sivri burunlu modeller ise hem düz hem de topuklu çeşitlerinde sizi ve ayak boyunuzu uzun gösterir.

Paçalarınızı olduğundan geniş tutmak ve İspanyol paça gibi modelleri tercih etmek de sizi olduğunuzdan uzun gösterir. 
Ayrıca boyuna inci çizgileri olan pantolon modelleri ve önlerinde ince dikişleri olan klasik kesim pantolonlar da uzun görünmenizi sağlayacaktır. Yine yüksek belli pantolonlar da uzun görünmenize katkı sağlar. Boru paça kesim pantolonlar da bacaklarınızı uzun gösterir. Boyfriend Jean modelleri, bol kesim pantolonlar ve kısa paçalar boyunuzu keserek sizi kısaltacağından bu modelleri tercih etmemenizi öneririz

Eğer bacaklarınız üst bedeninize göre uzunsa dizin üstünde biten etekler ve miniler ile açık renk stilettoları kombinleyerek bacaklarınızı uzatabilirsiniz. Ancak bacak boyunuz vücudunuzun üst yarısına göre kısaysa tercihiniz midi boy etek boyu olmalı, dizinizin 4 parmak üstü ve altı ideal etek boyu sınırınız olabilir.
Ayrıca hafif dar ve vücuda oturan modeller de beden yapınızı ince ve uzun gösterir. Havaların ısınmasıyla da birlikte yandan yırtmaçlı, tek parça, uzun basicelbiselere şans verebilirsiniz. İş yerinde ise dizinizin hemen altında biten, dökümlü kumaştan, yüksek belli, dar kalem etekler sizi uzun göstermeye yardımcı olacaktır.

Kemer gibi aksesuarlarınızda ise çok kalın modelleri tercih etmek belinizi ve üst bedeninizi kısaltır, bu nedenle tercihinizi ince kemerlerden yana kullanmanızı öneririz. Ayrıca çok büyük çantalar boyunuzu kesecek, omzunuzda ve kolunuzda dururken bedeninizin üst ve alt yarısında geçiş farkı oluşturacaktır. Orta boy çantalar, omza asılacak ve sapı daha uzun bırakılacak mini boy çantalar ve küçük clutchlar uygun çantalar olacaktır.
Desen seçimleri de hem boyunuzu hem de kilonuzu olduğundan farklı gösteren detaylardan. Çok büyük desenler sizi hem kısa hem de kilolu gösterebilir, daha minimal ve zarif desenler ile inçe çizgiler,tercihen boyuna ve aşağı doğru grafik şekiller uzun görünüme yardımcıdır.
Son olarak yaka biçiminiz ve kolye küpe gibi aksesuarlarınız boynunuzu doğrudan etkileyen faktörlerden. Dik yakalar boynunuzu kısarken yuvarlak ve tercihen v yakalar hem boynunuzu hem de dekoltenizi ince ve uzun gösterir. İnce zincir şeklinde, uzun kolyeler ve çok uzun olmayan küpeler boynunuzun hem daha ince hem de daha uzun görünmesine olanak sağlar.

İşte bizim size verebileceğimiz giyim tüyoları bunlar. Umarız yazımızı beğenmişsinizdir, bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts