20 Şubat 2017 Pazartesi

ÜRÜN İNCELEME-LOREAL KİL MASKELERİ

Herkese merhabalar! Bugün yurtdışında çok popüler olan ve nihayet ülkemize gelen Loreal’ in kil maskelerini inceleyeceğiz. Bu maskeler Glamglow’ un meşhur maskelerine muadil gösterilen maskelerden. Hep birlikte bakalım.



Ürünün üç çeşidi var, siyah olan detox ve aydınlatma etkili, donuk ve yorgun görünen ciltlere öneriliyor ve kömür içeriyor. Yeşil olan arındırıcı ve matlaştırıcı etkili, yağlı ve karma cilt tipi için, parlama sorunu olan ciltlere öneriliyor, okaliptus özü içeriyor. Kırmızı olan ölü hücreleri uzaklaştırıcı, gözenekleri açıcı ve sıkılaştırıcı etkiye sahip ve kırmızı alg içeriyor. Biz ürünlerin üçünü de denedik.



İlk olarak cam bir kavanozda gelen ürünleri eğer çok kalın bir tabaka halinde uygularsanız ürün kısa sürede bitebiliyor. Tüm kil maskelerinde olduğu gibi bunlarda da uzun süre açık kalırsa kuruma olabiliyor. Biz maskeleri ince bir tabaka halinde uyguladık. Ürünlerdeki yoğun parfüm kokusu sürdükten kısa bir süre sonra geçiyor.
Eğer cildinizde birden faklı ihtiyaç varsa bölgelere göre bu maskelerle multimasking uygulaması da yapabilirsiniz. Bizim yorumlarımıza gelecek olursak maskelerin üçü de yumuşak yapılı, kıvamlı bir krem yapısına sahipler. Uygulaması ve temizlenmesi çok kolay. Yüzde kısa sürede katılaşıyorlar. Verdikleri etki gerçekten temiz ve ferah bir his. Ancak çok hassas cilt yapınız varsa biz özellikle siyah detox maskesi başta olmak üzere bu maskeleri pek önermeyiz veya kullanmak isterseniz haftada maksimum bir kere uygulamanızı öneririz çünkü  gerçekten de agresif bir temizleme yapıyorlar. Ancak bu agresif temizleme işlemi Glamglow maskeler kadar güçlü değil, Glamglow maskeler, özellikle de beyaz olanı cildi daha çok yoran yapıya sahip.

 



Maskelerin üçünde de ancak özellikle detox etkili olan ve kömür içeren siyah maskede uygulama sonrası ciltte gerginlik hissi oluşuyor. Bunun için sonrasında bolca nemlendirici dürmek gerekiyor. Bu nedenle cildiniz kuruysa bu maske size uygun değil, hatta karma ciltliler de sadece problem olan yağlı ve gözenekli bölgelere için bunu tercih edebilirler. Gözenekleri temizleme başarısı ise oldukça iyi, yağlanmayı gerçekten de azaltıyorlar. Siyah olanı gerçekten de uygulama sonrası cilde gergin, sıkı ve aydınlık bir his veriyor, maske yüzünüzde donarken gözeneklerin hepsini gözle görür hale geliyorsunuz, küçük gözenekleri dahi temizliyor. Kırmızı olan maske ise uzun süreli kullanımda özellikle makyaj ile belirginleşen gözenekleri küçültüyor. Yeşil olanı da matlık sağlamada çok başarılı, hatta yağlı ciltlerin bile kuru ciltler için olan yoğun nemlendiricileri kullanacak kadar matlaşmasını sağlayabiliyorlar.

Kısaca her üç maske de vaat ettiklerini yerine getiriyor ancak Glamglow maskeler kadar agresif değiller ve bize göre çok hassas, kuru ve kızarıklık sorunu olan cilt tipine uygun değiller. Yağlı ve karma cilt yapısındaki kişiler için uygun fiyatlı çok başarılı bir alternatif, ancak haftada maksimum iki kere kullanılmalı, çünkü cildi derinlemesine temizleseler de fazla kullanımla cildi daha da hassaslaştırabilirler. Maskeyi normal süresinden uzun bekletmeniz cildinizi kurutabilir. Suyla kolayca temizleyerek ve çok kalın olmayan, ince bir tabaka halinde uygulayarak sonrasındaki kuruma hissini azaltabilirsiniz. Gerginlik hissi yaşamamak için nemlendirici serum ve krem uygulaması gerekiyor, gözenekleri çok iyi temizlediği için nemlendiricilerin emilimi de kolaylaşıyor. Güncel fiyatları 30 TL.


Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts