6 Şubat 2017 Pazartesi

MAKYAJ FIRÇALARI- HANGİSİ NE İÇİN KULLANILIR?


Yeniden merhabalar! Geçen ay sizden gelen istekler doğrultusunda bu ayki yazı planımıza dahil ettiğimiz makyaj fırçaları hakkındaki yazımıza hep birlikte göz atalım!



1)PUDRA FIRÇASI: Toz veya kompakt pudra uygulamasında kullanılır.         




2)ALLIK FIRÇASI: Toz allıklar gibi krem allıkları da dağıtmada başarılı, göz altına pudra uygulamaya da elverişli, bronzerle yüzü ısıtmak için de kullanılabilir. Sadece dudak ve yanak için olan mürekkep tarzı ürünleri homojen dağıtmada için çok elverişli olmayabilir.




3)FAN FIRÇA: Aydınlatıcı uygulamada, kontür yapmada ve yüzü boyutlandırmada kullanılır. Elmacık kemikleriniz çok çıkıksa allık için de kullanılabilir, özellikle krem allıkları daha doğal dağıtabilir. Makyaj esnasında yüzünüzde etrafa dağılan makyaj kalıntıları varsa onları temizlemek için de bu fırçayı kullanabilirsiniz.



4)AÇILI ALLIK FIRÇASI: Elmacık kemiklerini belirginleştirmek için kontür uygulamasında ve allık sürmek için kullanılabilir. Özellikle toz yapılı kontür ürünleri için uygundur.




5)FLAT FIRÇA: Ten ürünü uygulamada, fondöten ve kapatıcıyı dağıtmada, yüz hatlarını belirginleştirmek için kullanılır. Sık kıl yapısına sahiptir, bu sayede ürünü eşit ve yoğun şekilde yayar.




6)KARIŞTIRMA FIRÇASI: Göz makyajında göz farlarını birbirine karıştırmak için kullanılan makyaj fırçalarıdır. Çeşitli boyutları vardır. Kaş altlarını aydınlatmada ve farı direkt göz kapağına uygulamada da kullanılabilir.




7)FONDOTEN FIRÇASI: Klasik fondöten fırçasıdır. Diğer fırçalardan farkı ürünü daha yüksek kapatıcılıkla uygulayabilmesidir. Bu fırçanın sentetik kıllı olanlarını kullanmanız önerilmektedir. Likit fondötenlerde uygulaması daha rahattır ancak her türlü ten ürününü dağıtabilir.




8)KABUKİ FIRÇA: Sapı yoktur. Toz yapılı allık, pudra, fondöten uygulamayı ve toz ürünleri karıştırmayı sağlar.



9)DUOFİBER FIRÇA: Uzun ve kısa kılların bir arada olduğu çift kıllı fırça likit ve krem fondötenleri dağıtabilir, krem yapılı allık ve bronzer uygulamasında kullanılabilir, fazla parlak ve sim içeren allıkları daha doğal uygulamayı sağlar. Ancak diğer fondöten fırçalarına göre daha az kapatıclık verir. Doğal bir bitiş sağlar.




10)FAR FIRÇASI: Genelde enlemesine küt olan bu fırçalar farı doğrudan ve göz kapağının girinti çıkıntılarına likit ya da kuru göz farlarını sürerken kullanılır.




11)KESİK FAR FIRÇASI: Kaşları doldurmak için idealdir. Eyeliner çekmek için de kullanılabilir.




12)EYELİNER FIRÇASI: İnce kalem ucu gibi olan bu fırça bulaştırmadan eyeliner çekmeyi sağlar.




13)CONCEALER FIRÇASI: Göz altına kapatıcı uygulamak için kullanılır.

 


14)OVAL FIRÇA: Yüze ten ürünü özellikle de fondöten ve kapatıcı uygulamak için kullanılır.




15)KONİK FIRÇA: Uca doğru sivrileşen bur fırçalar aydınlatıcı uygulamada, aydınlatıcı ve allığı karıştırmada, toz ve kompakt pudraların bölgesel uygulanmasında kullanılır.




16)KONTÜR FIRÇASI: Kesik uçlu allık fırçası veya küçük flat fırçalar gibi olabilir. Elmacık kemiklerini bronzerla belirginleştirmek için kullanılır.





Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. İnstagram sayfamıza DM yoluyla veya mail adresimize yazı isteği yollayabilir veya merak ettiklerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts