10 Ocak 2016 Pazar

10.01.2016-PANTONE RENK SKALASI

Yeniden merhaba! Bugünkü yazımızda size Pantone’ un 2016 için belirlediği renkleri yazmak istedik. Bildiğiniz gibi Pantone 1164 tire renk içeren ve her rengin nasıl elde edileceğini karışım formülleriyle veren bir renk kataloğu.

Bu 1154 rengi hem parlak (Coated) hem de mat (Uncoated) olarak ayrı ayrı gösteriyor ve her renge karşılık olarak numara da veriyor, her rengin altında formülü de yazılıyor. Yani adeta renklerin rehberin oluşturuyor.Geçen sene belirlediği Marsala rengi adeta bomba etkisi yaratınca bu sene de merakla beklendi yeni renkler.

Pantone bu sene çoğunluğu soft tonlardan oluşan 10 renk belirledi. Pastel renklerin yanı sıra canlı renkler de yer aldı ve büyük beğeni topladı. Bu renkler Rose Quartz, Limpet Shell, Peach Echo, Lilac Grey, Serenity, Fiesta, Snorkel Blue, Iced Coffee, Buttercup ve Green Flash.




Özellikle Peach Echo, Snorkel Blue, Buttercup ve Green Flash adeta neon tonlarıyla dikket çekiyorlar. Diğer renkle ise daha floral alt tonlar oluşturuyor.




Bizim favorilerimiz bu sene Peach Echo, Lilac Grey, Serenity ve Iced Coffee oldu. Özellikle Iced Coffee gibi joker bir rengi Peach Echo gibi sıcak bir tonla birlikte kullanırsanız harika bir görüntü olacaktır. Ayrıca Lilac Grey-Rose Quartz da birbirine çok yakışan ve ilkbaharı anımsatan renkler olarak birlikte kombinlenebilir.





Yine bu sene markaların koleksiyonlarında bol bol Buttercup ve civciv sarısından saman sarısına kadar bütün sarı tonlarını göreceğiz.


Snorkel Blue ise adeta saksa kaçan derin bir mavi, beyazlarla kombinlenerek marin görüntü elde edilebilir veya kırmızı, kiremit tonlarla kombinlenerek cesur bir görünüm elde edilebilir.



Fiesta ise bej, krem tonları hatta gri ile de çok yakışacak bir ton. Kısaca bu sene Pantone her ana rengin tonlarını kullanmış diyebiliriz.


Bu sene bu renkleri her yerde göreceğiz gibi görünüyor. Umarız 2016 senesi de Pantone’ un kendisi için belirlediği renkler kadar canlı ve renkli geçer. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts