23 Ocak 2016 Cumartesi

23.01.2016-MAC RUJ YAPILARI



Instagramda paylaştığımız görsellerden sonra birçok mesaj ve mailinizde MAC ruj yapıları hakkında sorular geldi. Evet MAC in ruj yapıları belirli koleksiyonlar dışında genelde sabit ve mağazalarındaki standlarında da bu kategoriyle diziliyor. Birçoğunuzun diikatini çekmiştir kenarda yazan ve tanıtımlarda geçen terimler. İnternet sitesinde ise lipstick kategorisinde isime göre arama yapabiliyorsunuz veya beğendiniz rengin üzerine geldiğinizde kenarda parantez içinde rujun yapısı yazıyor. Peki hangileri ne anlama geliyor ve en beğenilen renkler hangileri birlikte bakalım.

MATTE: Adı üstünde ve en çok bilinen seri olan mat serisi piyasada en çok muadili yapılan MAC ruj kategorisi. Aslında uygun fiyatlı bir çok alternatifi olsa da -ki bizim en beğendiğimiz Golden Rose Velvet Matte serisi- özellikle gül kurusu tonlarında MAC in renk skalası oldukça geniş. Mat serisinin en sevilen ve bilinen renkleri Pink Plaid, Please Me, Kinda Sexy, Chili, Diva, Lady Danger, Honeylove, Taupe, Velvet Teddy, Sin, Heroin. Ayrıca bu seriden göz atmanızı tavsiye ettiğimiz diğer renkler So Choud, Tropic Tonic, Men Love Mystery, Runway Hit, Studded Kiss, Pink Pigeon, Good Kisser, Dangerous, Damn Glamours ve La Vie En Rouge.
TAUPE


SO CHOUD


SIN


PLEASE ME


PINK PLAID


GOOD KISSER


HONEY LOVE


KINDA SEXY

SATIN: Saten dokusunda ve dudakta da aynı yumuşaklıkta duran bu serinin rujları dudağınızda sağlıklı ve nemli bir görüntü bırakıyor ancak tamamen ıslak bitişli de değil. Yumuşak ve orta kapatıcılıkta bur rujlar kalıcılıkta matte serisinden sonraki en başarılı seri. Favori renkleri Snob, Faux, Captive, Myth, Cyber. Ayrıca bizim yeni keşfettiğmiz ve beğendiğimiz diğer satin yapılı olanlar Mocha, Pink Noveau, Brave, Film Noir, Amorous, Media, Siss, Cherish, Peachstock, Toxic Tale.
SNOB


SISS


PINK NOUVEAU


MEDIA


MYTH


FAUX


CYBER


CHERISH


CAPTIVE


MOCHA


BRAVE







FROST: Frost serisinin de orta bir kapatıcılığı var. Metalik ve sedefli tonlar içeriyor. Frost yapılı olan seriden Bombshell, Costa Chic, Fluid, Angel, Peachstock, Frenzy, Plastique, Fetish, Odyssey. Bizim göz atın diye önerebileceğimiz diğer renkler By Design, CB 96, Meltdown, Plum Dandy, New York Apple, Fresh Moroccan, O, Sandy B, High Strung, Ramblin Rose, Jist, Sequin, Chintz ve Gel.
GEL

COSTA CHICH

CHINTZ

BOMBSHELL



CREMESHEEN: Aslında mat olmayan bu seri daha kremsi ve opak renklerden oluşuyor. Mat seriye göre daha yumuşak ve kapatıcılığı da mat seriden daha az. Parlaklığı da orta düzeyde, ıslak değil. En sevilen cremesheen yapılı rujlar Creme d’Nude, Party Line, Modesty, Speed Dial, Fanfare, Dare You, Ravishing, On Hold, Stay In Touch, Hang Up, Crosswires, Hot Gossip, Brave Red, Speak Louder.
PARTY LINE


MODESTY


HANG UP


DARE YOU





RETROMATTE: Mat serinin daha da matı, meşhur Ruby Woo’ nun serisi. Tam anlamıyla tebeşire yakın kıvamlı. Dudaklarınızı iyice nemlendirmeden sürerseniz çok kurutabilir ama dudakta en hoş duran rujlardan biri de bu seri kesinlikle, inanılmaz şık duruyor.
RUBY WOO



AMPLIFIED CREME: Parlak, yumuşak ve kremsi bir seri ancak bizim çok favorimiz olduğu söylenemez. Diğer serilere göre kapatıcılığı orta-az arası denilebilir. Craving, Cosmo, Dark Side, Impassioned, Vegas Volt, Half’ n Half, Blankety, Up The Amp. Bizim bu seriden favorimiz Brick O’ La, Fast Play, Dubonnet, ve Chatterbox.
VEGAS VOLT


BRICK O LA


FAST PLAY


DUBONNET


COSMO






LUSTRE: Çok yumuşak ve ıslak görünümlü, kapatıcılığı ve kalıcılığı Amplified serisinden daha az olan bu seri yine renk çeşitliliği çok olan ve sevilen seriden. Bizim de renk skalası olarak favorimiz bu seri. Politely Pink, Plink!, Patisserie, Lustering, Milan Mode, Syrup, Spice It Up!, Charismatic, Lovelorn, Sweetie, Plumful, Sophisto, Capricious, See Sheer, Lady Bug, Cockney, Frecklestone, Jubilee, Hug Me, Midimauve, Touch, Pure Vanity, 5 Alarm ve My Inner Femme.


GLAZE: Yapı ve renk olarak bu seri bizim pek tercih etmediğimiz seri. Bir kere kalıcılığı sıfıra yakın ayrıca örtücü değil, çok ıslak bir bitişi var. Lipbalm sürmüşsünüz gibi bir his bırakıyor. Bu seriden renklerini beğendiğimiz ve belki de renginden dolayı serinin diğer tonlarına göre daha pigmentasyonu yoğun duran renkler Hue, Hot Tahiti, Gleam, Shy ve Pervette.



İşte bizim MAC rujların yapısına göre en beğendiklerimiz. Umarız rujların yapıları hakkında yardımcı olan ve alternatif renkler keşfetmenizi sağlayan bir yazı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts