4 Ocak 2016 Pazartesi

04.01.2016-Kış Parfümleri



Merhaba! Yeni yazımızla karşınızdayız. Bu yazıda size kışa en çok yakışacağını düşündüğümüz parfümleri yazdık .

YSL MANIFESTO: Üst notalarında bergamot, frenk üzümü ve yeşil çimen özü; orta notalarında inci çiçeği ve yasemin; alt notalarında ise sedir, sandal ağacı, vanilya ve tonka fasülyesi içeren bu parfüm kışa inanılmaz yakışan, hem şekerli hem de çiçeksi, oldukça kalıcı ve kadınsı bir parfüm. Yalnız çok beyaz tende biraz yoğun bir koku olabilir. Buğday tenlilere ve esmerlere çok yakışacağı kesin.


YSL BLACK OPIUM: Kışın karlı ama güneşli havada sıkı sıkı giyinmiş, kış güneşine karşı kahvenizi içerken, açık havada sıktığınızı düşünün. İnanılmaz yoğun, kalıcı ve kesinlikle kış dışındaki bir mevsimde her tene ağır kalacak bir parfüm. Üst notalarında pembe biber, portakal çiçeği ve armut; orta notalarında kahve ve yasemin; alt notalarında ise vanilya, paçuli ve sedir var. Yves Saint Laurent’ in bütün parfümleri gibi çiçeksi ama aynı zamanda yoğun, bu yoğunluk da kahve ve vanilyadan geliyor.


CHANEL CHANCE: Vanilya, iris çiçeği, yasemin ve beyaz miskten oluşan bu parfüm, parfümleri küntleşmiş Chanel’ in hafif parfümlerinden biri, ki çok kalıcı ve yoğun olmasına rağmen. Hem çekici hem de klas bir koku, Chanel’ in genç kadınlara en çok yakışan kokusu diyebilirim, üstelik her ten rengine de uyum gösteriyor.


KENZO AMOUR: Kenzo bu parfümün çeşitli varyasyonlarını çıkarsa da bizim favorimiz klasik olanı. Üst notalarına pirinç ve beyaz çay; orta notalarında kiraz çiçeği, frangipani (tropikal ve Amerikada yetişen bir ağacının çiçeği) ve kediotu; alt notalarında ise misk, odunsu notalar, vanilya ve is içeriyor. Gece gündüz kullanılabilen, sonbahar ve geceye çok yakışan romantik ve şık bir parfüm. Üstelik şişesi de son derece dekoratif ve her boy için farklı renkte şişe tasarlanmış.


CHRISTIAN DIOR J’ADORE: Dior’ un efsane parfümünü yazmadan olmaz diye düşündük. Bu parfüm bizim gözümüzde her ne kadar muadili çok yapılsa da benzeri olmayan parfümlerden. Aslında J’adore sadece kışın değil her mevsime yakışacak bir parfüm ama yazın daha akşam davetlerine yakışan türden bir kokusu var. Üst notalarında manolya, kavun, şeftali, armut, bergamot ve mandarin; orta notalarında sümbülteber, erik, menekşe, orkide, frezya, yasemin, gül ve alt notalarında sedir, vanilya, misk, böğürtlen var. Çiçeksi ve meyvemsi notaların en güzel hali bu parfümde bir arada bulunuyor.


AURA BY SWAROVSKI COLLECTION MARIAGE: Swarovski Aura nın gelinlere özel tasarladığı ve hakikaten de o özel gecenize eşlik eden zarif ve kalıcı bir koku. Aslında yazın da kullanılabilecek bir parfüm ama çiçeksi olmasına rağmen çok kalıcı ve yoğun. Üst notalarına çay ve litchi meyvesi (Çin ağaçlarında yetişen, küçük, yuvarlak bir meyve); orta notalarında lotus çiçeği ve pembe şakayık; alt notalarında ise misk içeriyor. Son derece sofistike bir parfüm.


BVLGARI OMNIA GREEN JADE: Omnia serisinin çiçeksi notlarından dolayı fresh ve odunsu notalarından dolayı aynı zamanda kalıcı parfümü. Üst notalarında mandarin ve yeşil otlar; orta notalarında pembe şakayık, yasemin ve inci çiçeği; alt notalarında ise yeşil fıstık, odunsu notalar ve misk içeriyor. Kışın yerini ilkbahara bıraktığı geçiş dönemine çok yakışan ve temiz, doğal kokulu bir parfüm.


CHLOE LOVE: Chloe’ nin bu kokusu benim vazgeçilmezim. Özellikle çiçeksi ve pudramsı kokuları sevenler için bu notaların daha güzel harmanlandığı bir parfüm daha yok diyebilirim. İnanılmaz derecede kalıcı ve yolda yürürken bile kokunuzu alanı size dönüp baktırtan cinsten bir parfüm. Üst notalarında Afrika portakal çiçeği ve pembe biber; orta notlarında iris, sümbül, kediotu, leylak ve yine leylakgillerden visteria; alt notalarında ise misk, pirinç ve pudra notaları var. Şık, güçlü ve modern kadının tarifi gibi bu parfüm, kendi kokunuza burnunuz alışmasına rağmen gün içinde burnunuza geliyor.


BURBERRY MY BURBERRY: Burberry’ nin en sevilen kokularında olan bu parfüm üst notalarında bezelye çiçeği, bergamot, greyfurt, limon, mandarin gibi turunçgiller; alt notalarında sardunya, frezya, ayva, tutku meyvesi (yine Amerikada yetişen tropikal bir ağacın meyvesi), şeftali, yeşil notalar ve gardenya; alt notalarında ise paçuli, gül, şam gülü, menekşe, deri ve misk içeriyor. Sonbahar-kış arası dönemde, yağmurlu havalara çok yakışan bir parfüm.


CAROLINA HERRERA 212 SEXY: Yoğun ve meyvemsi bir kokusu olan bu parfüm oldukça da kalıcı. Gece dışarı çıkarken tazelemenize gerek olmayan bir parfüm. Şekerli parfümler sevenler için son derece uygun bir seçenek. Üst notalarında pembe biber, mandarin ve bergamot; orta notalarında gardenya, sardunya, pamuk şeker ve pembe çiçekler; alt notalarında ise misk, vanilya ve sandal ağacı var. Baskın olan ise kesinlikle pamuk şeker ve çiçek kokusu diyebilirim.


ATELIER REBUL PRIMAVERA: Aslında tamamen tesadüfen keşfettiğimiz bu koku bizi kendine çok bağladı. Hediye önerilerimiz ve keşiflerimizden sık sık alışveriş yaptığımız Atelier Rebul’ dan bahsetmiştik. Yine alışveriş yaparken bazı kokuları denedik ve buna vurulduk. Üst notalarda zambak, siklamen, portakal ve mandalina; orta notalarında gül, şakayık, portakal çiçeği ve ylang ylang ve alt notalarında tatlı amber, bal ve paçuli içeriyor. Ben kendime yeni yıl hediyesi olarak bir tane aldım bile, deneyince çiçeksi kokunun daha baskın olarak hissedildiği bu kalıcı parfümü çok seveceksiniz.


SALVATORE FERRAGAMO SIGNORINA: Hem tatlı hem meyvemsi bir koku bu. Şekerli ancak içerdiği çiçeksi notalarla iç baymayan ve bekledikçe güzelleşen kokulardan. Üst notalarında pembe biber ve frenk üzümü, orta notalarında yasemin, gül ve pembe şakayık; alt notalarında ise paçuli, misk ve panacotta (adını İtalyan soğuk muhallebisinden alan ve karamel içeren bir tatlı, şekerli nota) var. Alt notalardaki şekerli tonlar parfüme kalıcılık katıyor.



İşte bizim kışın kullandığımız favori parfümlerimiz. Aralarından umarız size fikir veren, beğeneceğiniz seçenekler bulabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts