25 Ocak 2016 Pazartesi

25.01.2016- HIZLI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ


Herkese merhaba! Bugünkü yazımızda size hızlı saç uzatma yöntemlerinden ve kullandığımız bazı ürünlerden bahsetmek istiyoruz. Saçlarınızın daha hızlı ve aynı zamanda sağlıklı uzaması için yapabileceğiniz şeyler her zaman her bünyede aynı oranda işe yaramıyor ancak düzenli kullanımda faydasını görebileceğiniz yöntemleri saç bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

Öncelikle şunu belirtelim ki saç dökülmesi ile geç uzaması aynı şey değildir, genç yaşta saç hızlı uzar ancak dökülme görülebilir. Hem normal uzama hem de az dökülme ise sağlıklı ve iyi kanlanan bir kafa derisine sahip olduğunuzu gösterir.

Genel beslenme şeklinden başlayalım. Saç ölü keratin hücrelerinden oluşur. Kökten uzayan saçın sağlıklı uzaması da dökülmemesi de içten beslenmesine bağlıdır. Demir, B vitamini ve folik asid içeren gıdalardan zengin beslenmek saçınızın daha hızlı uzamasını sağlar ve aynı zamanda dökülmeyi de azaltır. Ayrıca biotin içeren şampuanlar ve ağızdan alacağınız biotin hapları da saçınızın hızlı uzamasını sağlayacaktır, bu konuda doktora danışarak gerekirse biotin takviyesine başlayabilirsiniz.
Haftalık yapılan saç maskelerinin genel amacı saça nem vermek ve parlatmaktır. Saçınızın hızlı uzaması için kafa derinize yönelik yöntemler kullanmak gerekir. B vitamini, E vitamini ve Bepanthol ampullerden birer ampul kırarak oluşturacağınız serumu saçlı derinize bir pamuk yardımıyla masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Masaj yapıyor olmak kafa derinizdeki kan akımını hızlandırır ve saç köklerinizdeki hücreler de fazlasıyla beslenmiş olur. B vitaminin kötü kokusunu kırmak için de bu karışıma bir tatlı kaşığı badem, lavanta veya başka bir hoş kokulu doğal yağ da ekleyebilirsiniz.







Saç dökülmesi genelde günde 300 tele kadar normal kabul edilir ancak dönemsel olarak veya stresle artabilir. Saçınızın daha az dökülmesi için daha az sülfat içeren şampuanları tercih edebilirsiniz. Sülfat şampuanın köpürmesini de sağlar ve bu şekilde daha iyi temizleniyor hissi alabilirsiniz ancak bütün dermotolojik şampuanlar az köpürür, bunun nedeni sülfatı daha az veya hiç içermiyor olmalarındandır. Ayrıca kullandığınız şampuana en fazla 10 damla kadar çam terebentin yağı damlatabilirsiniz, bu yağ da hem hızlı uzamayı sağlar, hem de dökülmeyi önler.



Bizim bir çok yağ kompleksini içerdiği için tercih ettiğimiz ve saçı hızlı uzatmayı vaat eden bir üründen de bahsetmek istiyoruz. Dax Supergro katı yağ formunda ve gramajı oldukça fazla olan bir ürün. Ancak elinize aldığınızda elinizin sıcaklığı ile hemen sıvılaşıyor, vazelinden daha yumuşak bir yapısı var. Saçınızın sadece diplerine sürüp 45 dakika kadar beklettikten sonra yıkayabilirsiniz, aylık saç uzama hızınızı arttıran bir ürün. Ancak temizlemesi biraz zor, bu yüzden ilk şampuanınızı saçınız kuruyken yapmanızı tavsiye ederiz.


Saçın uzamasında etkili olan doğal yağlar ise Hindistan cevizi, Argan, Nane, Lavanta, Badem, Jojoba ve Hint yağı. Hint yağı kaş ve kirpik bakımında da etkili. Nane yağı adeta menthol ferahlığı yaratıyor kafa derinizde ve saçlı derinin adeta hava aldığını hissediyorsunuz, oksijenlenmeyi arttırıyor. Lavanta yağı antiseptik özelliği ile kafa derisini hassasiyet ve enfeksiyona karşı koruyor. Argan, jojoba ve badem yağları ise daha çok saçınızın gövde ve uçlarında etkili olabilecek, yumuşatma özelliği belirgin yağlar. Uçucu yağları suyla belirli oranda seyrelterek kullanmanız gerekir çünkü oldukça yoğun yağlardır ve kafa derinizde hassasiyet yaratabilir(nane ve lavanta yağı).







Saçınızı çok yıkamış olmak da daha önce başka yazılarda da belirtildiği gibi saçı besleyen doğal yağını yok eder ve saç hem çabuk kırılır, hem de dökülür ve geç uzar. Eğer saçınızı her gün şampuanlamak ve yıkamak isterseniz bizim önerimiz olabildiğince az miktarda ve kafa derisinin PH değerine uygun şampuan kullanmak. Bizim bu şampuanlardan favormiz Ducray Sensinol, Sebamed Everyday Shampoo ve Amway’ in bünyesindeki Satinique hassas ciltlere özel şampuan.

Saçlarınızı yıkarken de çok sıcak su kullanmak saçınızı kepeklendirir ve saç derinizde travma yaratır. Bu nedenle saçınız ılık suyla yıkamak ve hatta duş sonrası soğuk su tutmak hem kafa derisini rahatlatır hem de saça parlaklık verir.

Son olarak saçınızı tararken taraklarınızın ucundaki yuvarlak kısımlarla fazla bastırmadan düzenli olarak kuru halde kafa derinize masaj yapabilirsiniz. Islakken bunu yapmak hatta ıslak haldeyken saç taramak saçınızı kırar ve dökülmeyi hızlandırır.


Eğer bütün bunların dışında saçınız çok geç uzuyor veya aşırı dökülüyorsa öncelikle bir dermatoloğa danışmanızı da unutmadan ekleyelim. Bizim saç rutinimizde de özellikle dikkat ettiğimiz konu başlıklar genel olarak bunlar, sizinle de paylaşmak istedik. Sizin de saçlarınızı hızlı uzatmak için bir yönteminiz varsa yorum olarak bize bırakırsanız çok seviniriz, görüşmek üzere!

2 yorum:

About the Author

Author Info

BİZE ULAŞIN

elegancebydbe@gmail.com

Instagram

Facebook

Popular Posts

featured Slider

Pages

Like us

İzleyiciler

Popular Posts